Australiens GP: 1. frie træning. Vettel hurtigst

Endelig er den lange vinterpause overstået. Formel 1 sæsonen 2013 er i gang og tilmed fra et Melbourne, hvor vejret viser sig pænere end forventet. Vettel og Massa var de bedste.

Jean-Eric Vergne . Copyright Getty Images/Scuderia Toro Rosso

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 15/3 2013 klokken 02:03

Klokken 02.30 fredag den. 15 marts trillede den første Formel 1 racer ud på banen i Albert Park, hvilket markerede afslutningen på en meget lang vinter.

Første bil ude af pittten var en Toro Rosso med Vergne bag rattet, mens vi måtte vente yderligere 3 minutter, før den forsvarende verdensmester, Sebastian Vettel, trillede sin Red Bull racer ud på installationsomgangen.

Lewis Hamilton trillede årets første omgang efter 6 minutter i sin nye Mercedes, hvilket var blandt de sidste, inden det for alvor gik løs med det mere alvorlige testarbejde.

Men selvom vi Formel 1 fans har måtte vente så længe, var der ingen af kørerne, der havde travlt med at vise os, hvad de kan, så de typiske 20-30 minutters ventetid, inden træningen for alvor kom i gang, blev til hele 36 minutter, inden første tid blev startet.

Igen var det Toro Rosso, der brød tavsheden, denne gang med australske Ricciardo som chauffør. 1.36.089 endte første tid på. En tid han hurtigt skar næsten 3 sekunder af.

Heldigvis var det starten på en mere travl periode, så vi endelig fik en grund til at have valgt at stå op så tidligt, dog uden vi skulle få stress over at følge med, da kun 5 havde sat en tid halvvejs inde i træningen.

Med lidt mere end 40 minutter tilbage, så vi så de første tider fra et af de bedre hold, da Williams sendte begge deres kørere ud på den australske asfalt, med Maldonado hurtigst af de to i første omgang, men allerede omgangen efter, var det den nye Williams kører, Bottas, der havde hurtigste tid af de to.

Kimi Räikkönen blev første mand under 1.30, med en første tid helt nede på 1.28.095. Næsten 2 sekunder hurtigere end den næsthurtigste tid, der på det tidspunkt var Maldonado, der ikke ville lade den nye holdkammerart tro, at han var hurtig.

Räikkönen viste endnu engang at Lotus er klar og fortsatte den fine stil, hvilket betød at han også var første mand under 1.28, da han med 35 minutter tilbage, stod noteret for en tid på 1.27.877. Hülkenberg var på dette tidspunkt rykket op som nummer to i Force India raceren.

Med en anelse over 30 minutter tilbage, satte Hamilton sin første tid i Mercedes raceren, hvilket sendte ham op som nummer to, en tid der dog hurtigt blev overgået af Rosberg i den anden Mercedes.

Fernando Alonso rykkede så igen ved hurtigste tid og viste herved, at Ferrari er godt kørende. Bedste tid på dette tidspunkt var nu nede på 1.27.647. Hamilton var nummer to, to tiendedele sekund efter.

Vettel viser dog i sit første forsøg, hvor skabet skal stå, ved at sætte en tid der er to tiendedele hurtigere end Alonsos, uden det så svært ud. Massa gør det dog endnu bedre kort efter.

Vettel gør det bare bedre allerede omgangen efter. 1.26 tiderne er nu meget tæt på.

Webber i den anden Red Bull lader ikke til at have det helt så let som sin tyske kollega, uden at han dog på nogen måde må siges at være sat. Mon ikke han låner lidt data af Vettel, så han kan komme tættere på toppen.

Med 15 minutter tilbage havde alle sat en tid. Der var 5,5 sekunder mellem hurtigste mand og den langsomste. Vettel stod noteret som hurtigst, mens det ikke så overraskende var Chilton, der stod noteret for den langsomste.

Midt i feltet var det værd at bemærke, at Hülkenberg var lige under to tiendedele sekund langsommere end Perez på 11-12 pladsen, så det er ikke meget, mexicaneren har formået at rykke frem på gridden, i forhold til sit gamle hold.

Hvis man skal tro på, hvad vi så i første træning, lader det til, at Red Bull og Ferrari igen vil være dem, der skal holdes øje med, når der skal sættes en tid lørdag.

Dog er Mercedes med fremme, mens McLaren ikke ser så stærke ud som forventet. Lotus, og her er det især Räikkönen, var også med fremme, men så ikke ud til at have samme overskud som de to forreste hold.

Dejligt at være kommet i gang igen!

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel døber sin 2013-racer Australiens GP: 2. frie træning. Vettel hurtigst »