Kinas GP: 2. frie træning. Massa hurtigst.

Efter en første træning, hvor Mercedes var i en klasse for sig selv, var der spænding om denne trend ville fortsætte i den anden. Det gjorde den ikke, samtidig blev der sat betydeligt hurtigere tider og Ferrari viste atter tænder.

Felipe Massa Malaysias GP 2013 . Copyright Ferrari F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 12/4 2013 klokken 09:04

Da Mark Webber tog sin Red Bull racer rundt på den kinesiske bane for at sætte sin første tid i den anden frie træning, var han kun 4 hundrededele sekund langsommere, end hans egen bedste tid fra første træning. Så allerede der fik vi en tilkendegivelse af at de tider vi havde set hidtil, var langt fra hvad vi ville komme til at se.

Perez, der sluttede første træning med at sætte sin McLaren i muren ved pitindkørslen, havde det ikke nemt fra starten af den anden frie træning og var flere gange tæt på at parkere bilen i gruset, hvilket betød at han efter kun 15 minutter, havde smadret sine dæk så meget, at han skulle have frisk gummi på, hvilket efterlod ham med kun et enkelt sæt tilbage til resten af træningen.

Noget overraskende var det, at Webber allerede efter 21 minutter, valgte at komme ud på de bløde dæk, hvilket øjeblikkeligt gav ham hurtigste tid, kun marginalt over 1.36.

Rosberg var dog igen manden der brød gransen, denne gang til 1.35, ved at sætte en tid på 1.25.819 på bløde dæk, efter 28 minutter.

Efter 43 minutter, viste Felipe Massa igen, at han har fundet formen, ved at sætte en super hurtig tid på 1.35.240, en tid Raïkkönen kom tæt på 4 minutter senere, da han blev noteret for en tid på 1.35.492.

Lewis Hamilton Copyright Daimler-Benz

Med 15 minutter tilbage, gik luften ud af den nybarberede Jenson Button. Det vil sige at briten var punkteret på sit venstre forhjul, hvilket sluttede hans tur på de bløde dæk.

Efter skiftet til de hårde dæk, klager Button over ubalance i bilen. Noget kunne tyde på endnu en svær weekend for McLaren.

Også Raïkkönen har problemer med dækkene, men det kan skyldes at han har været udenfor den optimale linje og der har samlet en masse dækrester op. Voldsomt så det ud, da hans racer smed om sig med store gummi flapper.

Anden træning sluttede dog med Felipe Massa som den hurtigste, foran Raïkkönen og Alonso, der lige slog 1. frie trænings hurtigste mand Rosberg.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kinas GP: 1. frie træning. Rosberg hurtigst Hold øje med: Felipe Massa »