Kinas GP: 1. frie træning. Rosberg hurtigst

Efter en lang pause, er vi nu i gang med Formel 1 sæsonen igen. Kinas GP er et af de smukkeste og ikke mindst hårdeste løb på Formel 1 kalenderen, hvilket kun gør det endnu bedre at komme i gang igen. Mercedes var klart bedst.

Stay behind Nico . Copyright DaimlerBenz

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 12/4 2013 klokken 05:04

Kinas Formel 1 Grand Prix er årets 3. GP, men selvom det er meget tidligt på sæsonen, er der allerede intern krig på flere hold. Især krigen hos Red Bull, efter Vettels overhaling af Webber i Malaysia, har fået megen opmærksomhed.

Den 3. dobbelte verdensmester Sebastian Vettel gør også sit til at holde fokus på hans handling i Malaysia. Under et interimistisk pressemøde ved Red Bull garagen, udtalte han i går, at han ville gøre det igen, hvis han kom i samme situation.

Ikke nok med at han hold fast i at han mener det var det rigtige, hældte han yderligere benzin på bålet, ved at udtale at han faktisk ikke mente at Webber havde fortjent sejren. Næppe en udtalelse der varmer forholdet mellem ham og Webber op.

Selve denne første træning, var ikke så meget anderledes end vi er vant til at se. Der skulle gå en halv time, inden vi så den første gå ud og sætte en tid, hvilket lidt overraskende var Saubers Gutierrez. En tid der kort efter blev overgået af Jenson Button i McLaren.

Caterham var i øvrigt ude og pleje deres kinesiske sponsorer, ved at have deres kinesiske reservekører Ma på banen, der ikke overraskende var den langsomste rundt på den kinesiske asfalt.

Efter de første 45 minutter, havde kun lidt inder halvdelen af holdene sat en tid. Hverken Red Bull, Ferrari, Mercedes eller Lotus havde på dette tidspunkt sat en tid. Kimi Raïkkönen var dog den første fra et af årets top hold, der kom ud og straks blandede sig i toppen.

Vettel var den første Red Bull kører til at sætte en tid, uden dog at gøre særlig væsen af sig i første hug. Webber i den anden Red Bull, havde andre planer og blandede sig i sit første forsøg, helt oppe blandt de hurtigste.

Man det var et af de andre hold, der er i intern kamp, der markerede sig som de hurtigste under denne første træning, nemlig Mercedes GP.

Her var det igen Rosberg der var den hurtigste og også første mand på banen, til at sætte en tid på under 1.37, hvilket var markant hurtigere end nogen anden på dette tidspunkt.

Felipe Massa lå længe til at være den hurtigste hos Ferrari, men mod slutningen af træningen lykkedes det for Alonso at komme længere frem, dog fortsat markant langsommere end Rosberg. Mere end et sekund skilte de tos bedste tider.

Force India og især tilbagevendende Sutil, ser ud til igen at gå ind i en god weekend, selvom de ikke ser lige så hurtige ud som Mercedes, der var i særklasse under den første træning.

Men husk, at den første træning langt fra altid viser hvem der er bedst, men det ser godt ud for Mercedes og især Rosberg.





OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hestekræfter skal gøre kronisk syge kræftsyge børn Kinas GP: 2. frie træning. Massa hurtigst. »