Vettel bider fra sig

Ifølge tyske medier udtaler den tredobbelte verdensmester, at hans undskyldning efter Malaysia ikke var møntet på teamkollega Mark Webber, men på holdet.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Poul Østergaard Jørgensen (poej@bmf1.dk) d. 12/4 2013 klokken 12:04

At sige undskyld til hele Red Bulls stab på fabrikken var ifølge Vettel måske lige i overkanten.

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

”De forstod simpelthen ikke, hvorfor jeg undskyldte,” siger Vettel.

Hvad der ligger bag den ellers sympatiske tyskers pludselige ændrede udtalelser, kan man kun gisne om. Fakta er, at Vettel nu fortæller, at han hørte teamordren men ikke forstod den.

”Ordren kom kun en gang, og i det øjeblik var jeg distraheret. Som kører skal du jo også køre,” udtalte han.

Sebastian Vettel og Christian Horner Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Hvis man gennemgår de til rådighed værende radiomeldinger, syntes det som om Vettel får ordren flere gange på forskellige måder. Selv teamchef Christian Horner byder ind og kalder sin proteges handling for ”silly”.

”I kan tro mig eller lade være,” siger Vettel.

”Christian taler sjældent til mig over radioen, og denne gang fangede han mig under fuld fart ned af langsiden. Jeg kunne høre noget på radioen, men ikke hvad (der blev sagt).”

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Den 25 årige Heppenheimer fastslår, at han sandsynligvis ville ignorere ordren og angribe Webber igen, hvis han kunne genopleve situationen.

”Når alt kommer til alt, så var det racing, jeg var hurtigere, jeg overhalede ham, jeg vandt,” sagde Vettel.

”Jeg anser ikke mig selv for at være en skidt fyr.”

RB9-præsentation Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Torsdag trak den unge tysker en streg i sandet, som det kan blive svært at krydse. Grunden var de verserende rygter om Raikkönens mulige skifte til netop Red Bull.

Da Vettel blev spurgt, om han mente, at der nu er tillid mellem ham og Webber, kom svaret prompte.

”For at være helt ærlig, så vil jeg ikke kalde det tillid.”

Da han efterfølgende blev spurgt, om det var tilbagebetaling af nogle af Webbers tidligere ugerninger, indrømmede Vettel, at ”det kan du godt indirekte sige.”

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Han bekræftede samtidig Horners mistanke om, at en eventuel ordre om at give pladsen tilbage til Webber ville blive ignoreret: ”Han (Webber)fortjente det ikke.”

”Jeg har aldrig fået støtte fra hans side,” tilføjede han. ”Jeg respekterer ham meget som kører, men jeg mener, at der har været flere gange i fortiden, hvor han kunne have hjulpet teamet men ikke gjorde det.”

Sebastian Vettel Koreas GP 2012 copyright Red Bull Media

Vettels udfald har givet anledning til et par løftede øjenbryn i paddocken. Jenson Button siger at, han blev ”overrasket”.

Den anden halvdel af dramaet, Mark Webber, udtaler: ”Hvis det er det, han mener, så er det det, han mener. Det er hans udlægning af hændelsen i Malaysia.”

Adspurgt om sine fremtidsplaner udtaler Webber: ”Jeg ønsker absolut at afslutte sæsonen (hos Red Bull). Det har mange mennesker stillet spørgsmålstegn ved, men det har aldrig været i min tanker.”

Mark Webber Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Omkring næste sæson udtaler Webber. ”Jeg har aldrig truffet karrieremæssige beslutninger på dette tidspunkt i sæsonen, selvom det er et emne i øjeblikket. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle træffe nogle beslutninger om min fremtid lige nu.”

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hold øje med: Felipe Massa Kinas GP. 3. frie træning. Alonso hurtigst »