Kinas GP. 3. frie træning. Alonso hurtigst

Sidste træning forud for kvalifikationen er altid spændende og kan være med til at give os et prej om hvordan kvalifikationen vil ende. Ferrari viste igen storform.

Fernando Alonso . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/4 2013 klokken 06:04


Felipe Massa har virkelig lagt pres på Fernando Alonso, selvom spanieren udadtil lader til at tage det med et smil, men selvom Massa lige nu er den hurtigste af de to, virker det stadig som om, at det er Alonso der er 1. kører.

Selve denne tredje træning var dog lidt overraskende lang tid om at komme i gang for alvor. Første kvarter var kun markeret af bundholdene, selvom Vettel blev set kørerende langsomt rundt på banen.

Vettel valgte, uden vi så billeder af det, at lave en ”drive through” gennem pitten, hvilket efterfølgende blev kommenteret over radioen til ham.

Efter 20 minutter kom der dog rigtigt gang i actionen på banen, hvilket betød at tiderne for alvor begyndte at falde.

Hurtig markerede Mercedes sig som det hurtigste hold, i første omgang med Hamilton i front, men halvvejs inde i træningen, var tiderne fortsat langt efter de bedste tider fra fredagens træninger.

Eneste mand under 1.37 efter den første halve time, var Lewis Hamilton, der ser bedre og bedre ud i Mercedesen.

De tider vi så langt inde i denne første træning, tyder på at der var mere fokus på løbet end kvalifikationen.

Med 18 minutter tilbage skiftede fokus over på kvalifikationen, da Nico Rosberg og Kimi Raïkkönen begge kom ud på softdæk. Det var der hurtigt flere andre der også gjorde.

Rosberg fik dog ikke sat en tid i første omgang, da han meldte tilbage, at han havde problemer med bilen, hvilket også var tydeligt at se på TV billederne, da der kom røg fra bilen som følge af at bunden var nede og rører asfalten. Det kunne virke som om der var et større mekanisk problem, da Rosberg røg ud af bilen, da den kom i garage.

Hamilton viste dog potentialet for holdet, da han med de bløde dæk, satte en tid der kun var 65 tusindedele fra at komme ned under 1.36 tiderne.

Fernando Alonso Copyright Ferrari Media

Det skulle dog være Fernando Alonso, der blev første mand under 1.36, da han satte en tid på 1.35.391, hvilket var mere en 6 tiendedele sekund hurtigere end Massa, der på dette tidspunkt havde næsthurtigste tid.

De to Red Bull racere, viste storform efter første mellemtid, men på hele omgangen var de langt efter de hurtige Ferrarier. Om det så er reelt eller om Red Bull holder tilbage, finder vi ud af når vi kommer til kvalifikationen.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel bider fra sig Kinas GP: Kvalifikationen. Hamilton på pole »