Kimi tror på chancen

Lotus har bygget en bil, som passer Kimi Raikkönens kørestil så godt, at den ’finske ismand’ mener, at chancen for et mesterskab er væsentlig større i år end sidste sæson, hvor han endte op med en tredjeplads og 207 point.

Kimi Raikkonen . Copyright Lotus GP

Af: Poul Østergaard Jørgensen (poej@bmf1.dk) d. 18/4 2013 klokken 20:04

Sidste sæson havde Kimi selv en stor del af æren for det flotte comeback resultat. Med kun en enkelt sejr var pålidelighed nøgleordet for den 33-årige finne, en evne, som holdt ham inde i titelkampen langt hen i sæsonen.

Glædesbillede efter Kimis andenplads Copyright Lotus GP

Da sæsonåbneren bød på sejr til Raikkönen sammenholdt med en podium placering i Kina, må han, om end nødtvunget, indrømme, at chancerne for succes er større i år.

Kimi Raikkonen Valencia-comeback Copyright Lotus F1

”På nogle områder ja (at han har en bedre chance) fordi vi startede bedre,” sagde Raikkönen. ”Jeg ved, at teamet og jeg nogenlunde ved, hvad vi kan forvente, og hvad der kommer til at ske. Jeg syntes, at vi gjorde det rigtig OK sidste år.”

”Forhåbentlig kan vi gøre det lidt bedre i år, det er selvfølgelig en lang sæson, og der kan komme nogle dårlige løb, hvor vi måske helt udgår. Hvis vi har et dårligt løb, må vi prøve at minimere skaden og få det bedste ud af det.”

Kimi Raikkonen Copyright Lotus GP

Lotus virker især stærk i kvalifikationen med Raikkönen på forreste række sidste weekend. Realistisk set vil præstationen over en enkelt omgang variere over en hel sæson, hvilket den lynhurtige finne er helt på det rene med.

”Jeg tror, at når du gør det rigtigt, er det godt og når ikke, er det skidt. Det har ikke været let at gøre det rigtigt, men sådan vil det altid være i Formel 1, det er aldrig nemt at få det bedste ud af bilen, opsætningen og alt det andet og få det hele til at gå op i en højere enhed på en enkelt omgang.”

Kimi tester med sensor

”I de første løb spillede vejret ind, og vi kunne ikke vise vores egentlige fart, men i det sidste løb var det OK. Bliver det sådan her (i Bahrain), jeg ved det ikke, men jeg håber det. Det vil gøre løbet nemmere, som vi så det i sidste løb. Jeg lavede en dårlig start, det hjælper jo ikke ligefrem til at være med i front.”

Som set i en tidligere artikel, er Raikkönen ikke enig i den til tider hårde kritik af Pirelli dækkene.

”Jeg mener ikke, at betingelserne for at kæmpe med i front har forandret sig væsentligt. Bilerne har selvfølgelig ændret sig, nogle år er det let at overhale, andre ikke, det afhænger meget af ens egen bil.”

Bernie Ecclestone og Kimi Raikkonen Copyright Lotus GP

”Hvis din bil er god, og du er ret hurtig, så bliver løbet som udgangspunkt det samme. Andre dæk ja, men F1 har ikke ændret sig væsentligt i de 10 år, jeg har været med. Det er mere eller mindre de samme mennesker, de samme teams; reglerne ændrer sig, men det påvirker ikke F1 en hel masse, når vi konkurrerer på samme måde de samme steder,” afsluttede Raikkönen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Raikkönen: Pirelli er ok Lidt trivialiteter fra Bahrain »