Bahrains GP: 1. frie træning. Massa hurtigst

Første frie træning i Bahrain bød på helt nye udfordringer for Formel 1 holdene, da der vanen tro var masser af sandstøv på ørkenbanen, og asfalttemperaturerne var markant højere, end hvad vi har set i de foregående 3 løb.

Felipe Massa og Fernando Alonso . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/4 2013 klokken 10:04

Som det altid er, startede holdene med at køre en enkelt installationsomgang for derefter at gemme sig i pitten. Saubers Gutierrez var første mand ude af pitten.

Efter 21 minutter besluttede Sauber sig for, at nu skulle der ske noget, og Nico Hülkenberg fik lov til at sætte den første tid, som endte på 1.42.500, en tid han omgangen efter skar to sekunder af.

Kimi Raïkkönen rykkede dog voldsomt ved den tid, da han satte sin første tid efter 29 minutter Finnen kom ned på 1.35.533, hvilket var 3 sekunder hurtigere end Hülkenbergs nye bedste tid.

McLaren, der viste lidt af sin tidligere storform i Kina, var hurtigt med helt fremme med såvel Perez som Button, dog var det igen Force India med Sutil bag rettet der løb med opmærksomheden, ved at sætte en ny hurtigste tid efter 40 minutter, på 1.35.119.

10 minutter senere er det så Red Bulls tur til at blande sig, da Sebastian Vettel sætter en ny hurtigste tid på 1.34.790 og dermed bliver den første under 1.35.

Vettels tid holder dog ikke længe i front, da Mercedes også vil være med. Rosberg sætter en tid på 1.34.621.

Sidste weekends vinder, Fernando Alonso, ville dog ikke lade de andre få for megen opmærksomhed, så på sin 6. omgang på banen satte han lige de andre til vægs med en tid på 1.34.564. 10 minutter senere er det dog Massa, der sætter den anden Ferrari op i front, en tiendedel sekund hurtigere en Alonso.

Med 15 minutter tilbage får Sebastian Vettel en ny næse på sin Red Bull racer. Om det er en fejl eller nye aerodynamiske komponenter, der skal testes, er ikke til at sige, men det markerede samtidig starten på tunge tests og dermed ikke flere hurtige tider.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lidt trivialiteter fra Bahrain Bahrains GP: 2. frie træning. Raïkkönen hurtigst »