Spaniens GP: 1. frie træning: Alonso hurtigst

Formel 1 karavanen er nået til Circuit de Catalunya i Spanien, og weekendens 1. frie træning bød bl.a. på en regnvåd bane, to Ferrari kørere i toppen og to Red Bull kørere i bunden.

Fernando Alonso . Copyright Ferrari Media

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 10/5 2013 klokken 11:05

En regnbyge eller to havde valgt at lægge vejen forbi Circuit de Catalunya umiddelbart inden 1. frie træning blev skudt i gang, og banen var derfor forholdsvis fugtig, da kørerne begyndte at trille ud på den spanske asfalt. Af den grund valgte holdene at sætte intermediates på bilerne. Man kunne tydeligt fornemme, at flere af kørerne havde problemer med at holde styr på de mange hestekræfter på den regnvåde bane.

Jean-Eric Vergne Copyright Getty Images/Toro Rosso

På trods af at banen efterhånden blev mere og mere tør, i takt med at der blev kørt mere og mere på den, blev intermediates dækkene ikke skiftet ud med slicks, før sessionen næsten var kørt til ende. Den første kører, som fik Pirellis eksperimentaldæk på bilen, var Jean-Eric Vergne. Efterfølgende var Toro Rosso køreren hurtigste mand på banen - i hvert fald for en kort periode.

Fernando Alonso Copyright Ferrari Media

Da der endelig blev taget hul på posen med slicks, fik alle kørerne travlt med at komme ud på banen, og den ene kører efter den anden skiftedes til at sætte hurtigste tid. Det var dog Ferraris Fernando Alonso, som løb af med 1. frie trænings hurtigste tid. Også Alonsos brasilianske holdkammerart Felipe Massa klarede sig godt, og han sluttede dagens 1. træningssession som 2. hurtigste mand.

Nico Hulkenberg Copyright Sauber Motorsport

Felipe Massa Copyright Ferrari Media

Hülkenberg var den første til at sætte en tid på Circuit de Catalunya. Efterfølgende skulle der gå godt og vel en halv time, før den næste kører fik sat en tid på den fugtige bane i Spanien. Det var Ferraris Felipe Massa, som blev dagens anden kører til at sætte en tid.

Sergio Perez Copyright McLaren Media

McLaren har haft en svær start på sæsonen. I et interview med SkySport under træningen udtalte Sergio Perez, at McLaren vil være godt tilfredse, hvis de kan forbedre deres tider med et par tidendedele, selvom de sådan set har brug for at skære tiderne med meget mere end det. Efter weekendens 1. frie træning fik Perez kørt en tid hjem på 1:27.135, hvilket var nok til at give ham træningens 13. hurtigste tid. Hans holdkammerart Jenson Button fik dog ikke sat nogen tid overhovedet.

Heikki Kovalainen Copyright Caterham F1

Endnu en gang havde den finske racerkører Heikki Kovalainen fået lov til at tage plads i den ene af de to Caterham biler. Han sluttede sin træning med 16. hurtigste tid.

Kimi Raikkonen Copyright Lotus GP

Forinden weekendens Grand Prix var Kimi Räikkönen ud og sige, at Lotus bør stramme op – især i kvalifikationen. Holdet lagde ellers godt ud ved sæsonstart, men ifølge the Iceman er de sakket lidt for meget bagud i forhold til de andre tophold. Den tidligere verdensmester er pt. nummer to i den samlede stilling – 10 point fra den regerende verdensmester Sebastian Vettel.

Til slut kommer her en kort oversigt over de ti hurtigste efter 1. frie træning: Alonso, Massa, Vergne, Grosjean, Sutil, Hamilton, Bottas, Raikkonen, Rosberg, di Resta.

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Mark Webber Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Helt nede på en 19. og 20. plads finder vi lidt overraskende de to Red Bull kørere Sebastian Vettel og Mark Webber. Det er dog meget tvivlsomt, om tiderne fra dagens første træningssession siger særlig meget om styrkeforholdet mellem de forskellige hold og kørere. Mon ikke Vettel og Webber får sneget sig noget længere op på listen over omgangstider, inden dette Grand Prix er slut?

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Maria de Villota kommer til Barcelona Hold øje med: Circuit de Catalunya »