Honda tilbage i Formel 1

Honda har officielt bekræftet at de skal levere motorer til McLaren fra 2015. Et rygte der længe har verseret, men som begge parter hidtil har afvist.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/5 2013 klokken 09:05

Det er i dag blevet officielt bekræftet, at Honda vil være tilbage i Formel 1 i 2015, når de skal levere turbo motorer til McLaren.

Honda forlod Formel 1 i forbindelse med finanskrisen i 2008, da de solgte deres rester til Ross Brawn, der meget overraskende førte den Honda-designede bil til et mesterskab i første forsøg.

Honda og McLaren har tidligere haft et rigtigt godt partnerskab, sidst i 80erne, hvor Ayrton Senna og Alain Prost dominerede sporten med denne pakke.

McLaren indgik i 1995 et samarbejde med Mercedes, som løbende købte andele af holdet. For få år siden var teamet meget tæt på at blive til et rent Mercedes hold, men da Mercedes så muligheden for at købe Brawn holdet til en helt anden pris, slog de til og solgte efterfølgende ud af deres aktier hos McLaren.

McLaren, der altid har været et af topholdene i Formel 1, har haft det svært med ikke at være motorleverandørens førstehold, hvorfor det ikke kommer som den store overraskelse, at de nu skifter motorleverandør.

Det bliver spændende at se hvad de to kan udrette sammen i 2015.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA regulerer regel om fartbøder Ecclestone kaldt til krisemøde »