Monacos GP – Dagen Derpå

Enten elsker du banen, eller også hader du den som pesten. Uanset hvad så byder banen på både statiske løb, og løb hvor man sidder på nåle. Velkommen til Dagen Derpå fra Monaco.

Monaco by night . Copyright Lotus GP

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 27/5 2013 klokken 15:05

Monaco er unik. Fyrstedømmet med de smalle gader og sæsonens sværeste layout skaber glæde såvel som frustrationer hos tv-seerne, men alle som har oplevet Monaco bare en gang elsker banen. Monaco-weekenden er fire dage med glamour, stjerner, høj risiko og alt for høje priser. Denne weekend med en dansker på podiet endda.

Starten på WSR-løbet
Copyright Renault Sport


Marco Sørensen foran Jazeman Jafaar
Copyright Renault Sport


Kevin Magnussen foran Antonio Felix da Costa
Copyright Renault Sport


Marco Sørensen på podiet
Copyright Renault Sport


Det blev dog ”kun” i supportløbet World Series by Renault, hvor Marco Sørensen i sin Lotusfarvede racer indtog en flot andenplads. Mesterskabsførende Kevin Magnussen sluttede desværre lige udenfor podiet på en fjerdeplads, og så stod han for løbets detalje, da han overhalede spanieren Carlos Sainz Jr. på et sted på banen, hvor man ikke kan overhale.

Samtidig sluttede alle Kevins største konkurrenter efter ham, så pointmæssigt var det en rigtig god weekend. Vi havde også danskere i Porsche Super Cup, men her blev det til en mere beskeden ottendeplads til Nicki Thiim og en DNF til Michael Christensen.

Daft Punk hos Lotus
Copyright Lotus GP


Lewis Hamilton
Copyright Daimler Benz


Lewis og Nico på jetski
Copyright Daimler Benz


Lewis Hamilton med Roscoe
Copyright Mercedes AMG


Torsdagens frie træninger

Monaco er sin helt egen, og derfor afvikles de første frie træninger om torsdagen. Det skal man lige huske, når man tænder for fjernsynet fredag og undrer sig over de manglende træninger. Så har man glemt at checke tv-tiderne her på Bil Magasinet Formel 1. Det havde vi selvfølgelig ikke på BMF1, så derfor sad vi klar til begge træninger.

Det var nu ikke fordi, man gik glip af noget. Træningerne ligner sig selv, og efter første installationsomgang var overstået, så var der tavshed over hele banen.

Lewis Hamilton i Monacos gader
Copyright Mercedes AMG


Valtteri Bottas
Copyright Williams F1


Formel 1 er musik for ørerne
Copyright Lotus GP


Max Chilton
Copyright Marussia


Banen, der består af almindelig vej, byder ikke på meget grip fra starten af, og derfor holder mange igen for ikke at være dem, der skal ud og rense banen med risiko for en tidlig afkørsel.

Afkørsler var der dog ikke mange af, men Romain Grosjean var ikke specielt ’Get Lucky’, da han plantede sin Lotus i St. Devote. Noget han skulle komme til at gøre igen lørdag. Nico Rosberg satte bedste tid i begge træninger.

Felipe Massa
Copyright Ferrari Media


Lewis Hamilton
Copyright Daimler Benz


Daniel Ricciardo
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Nico Rosberg
Copyright Mercedes AMG


Lørdagens træning og kvalifikation

Lørdag er der kørt mere gummi på banen, og det ses på tiderne. Ingen kunne dog røre Nico Rosberg, der lavede tre i træk, til gengæld fik Ferrari og Lotus’ mekanikere travlt i pitten. Først skøjtede Felipe Massa af i St. Devote og smadrede Ferrari-chassiset og bilens gearkasse, og sidst i sessionen gjorde Romain Grosjean det samme.

For Felipe Massas vedkommende var resultatet, at han endte med at sidde kvalifikationen over. Romain Grosjean kom ud med få minutter tilbage i af Q1 og satte straks en tid god nok til avancement. Vejrguderne spillede også et puds i kvalifikationen, der havde regn ad flere omgange, men i meget korte perioder.

Formel 1 set fra Hotel de Paris
Copyright Caterham F1


Nico Hulkenberg
Copyright Sauber Motorsport


Paul di Resta
Copyright Sahara Force India


Kimi Raikkonen
Copyright Pirelli


Det endte med, at den store overraskelse i Q1 var, at Giedo van der Garde avancerede til Q2. Q2 blev et regnvejrslotteri igen, og der endte Nico Hulkenberg og Romain Grosjean som de store tabere. Da da fik det ternede flag var de begge videre til Q3, men der var stadig biler på banen.

Q3 blev igen hæsblæsende. Bilerne var på banen med det samme, og der blev virkelig satset til sidst. Nico Rosberg endte som dagens hurtigste mand og tog nu fire ud af fire, og sin tredje pole position i år. På banen hvor pole betyder mere end noget andet sted.

Var det bussen der kom forbi?
Copyright Sahara Force India


Nico Rosberg
Copyright Mercedes AMG


Fernando Alonso
Copyright Ferrari Media


Top 3 i kvalifikationen
Copyright Daimler Benz


Lewis Hamilton besatte plads to og gjorde første række til ren Mercedes. Anden række sad Red Bull på, imens Fernando Alonso, med en chance for at blive første kører der vinder i Monaco for tre forskellige hold, måtte tage til takke med plads 6. Et dårligt udgangspunkt når statikken siger, at medmindre du starter blandt top 3, så vinder du ikke.

Monaco er glamour, fest og farver

Grand Prix weekenden er årets højdepunkt på Formel 1 kalenderen. Løbet sidestilles med Indianapolis 500 og Le Mans 24-timersløbet som et af de tre største løb i verden. Løb som alle kender, selv om de ikke er interesserede i motorsport.

Jules Bianchi
Copyright Marussia


Michael Douglas på besøg hos Ferrari
Copyright Ferrari Media


Lewis Hamilton med et Starlight Foundation-barn
Copyright Daimler Benz


Nico og Lewis med nye IWC Schauffenhauser-ure
Copyright Daimler Benz


Alle der er noget ved musikken kommer her, og filmstjerner tager gerne en tur for Cannes for at blive set i Formel 1’s fineste selskab.

Kørere går catwalk, celebrities er foran alle kameralinser, er du kendt, så er det her stedet man skal ses. Gumball 3000 deltagerne kom på besøg med David Hasselhoff som en af stjernerne, Sebastien Ogier var gæstestjerne i Porsche Super Cup, ekstremsportudøvere lavede opvisninger på Red Bull Energy Station.

Seb Ogier og Seb Vettel
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Cameron Diaz på besøg hos McLaren
Copyright McLaren Media


David Hasselhoff
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Far og datter, Bernie og Tamara Ecclestone
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


George Lucas, Ron Howard (instruktøren af Rush), Cameron Diaz, Vijay Mallyas Bollywood Party. Keder man sig i Monaco er det ens egen skyld, om man har råd til at more sig i Monaco er noget helt andet.

Løbet i Monaco

Løbene i Monaco bærer ofte præg af at være statiske. Det kunne man også godt kalde løbet i går, hvor overhalingerne var få, og ofte ender ud i store sammenstød. Max Chilton gjorde sig upopulær, da han trak ind i Pastor Maldonados’ Williams, der måtte en tur op i fanghegnet. Det gav rødt flag og en reparation af banen.

Starten
Copyright Daimler Benz


Starten
Copyright Daimler Benz


Første sving midtfelt
Copyright Sahara Force India


Første sving
Copyright Pirelli


Sikkerhedsbilen slap vi heller ikke for. Den måtte på banen to gange. Den ene gang for at rydde op efter Daniel Ricciardos Toro Rosso-racer, der blev ramt af Romain Grosjeans Lotus. Første gang var dog for at reperarere dækmuren i St. Devote, da Felipe Massa gentog sit træningsuheld.

Felipe Massa fik en nakkebøjle på og måtte en tur forbi hospitalet, hvor han søndag aften blev udskrevet. Det var heldigvis kun knubs og blå mærker, men den gode sæsonstart Felipe havde virker efterhånden til at være mange løb tilbage.

Nico Hülkenberg
Copyright Sauber Motorsport


Nico Rosberg
Copyright Daimler Benz


Valtteri Bottas i Löews Hairpin
Copyright Williams F1


Hård kamp mellem McLaren-kørerne
Copyright McLaren Media


Oppe foran skete der ikke meget. Nico Rosberg tog starten, og førte alle omgange i løbet. Hverken sikkerhedsbiler eller rødt flag kunne fjerne Nico Rosberg fra plads et, og det var kun det manglende behov for hurtigste omgang, der ødelagde det optimale clean sweep af weekenden.

Det var endda på 30 årsdagen for farmand Keke Rosbergs sejr. Det kunne ikke være en mere perfekt weekend for Nico Rosberg, der hver aften tog hjem og sov i sin egen seng. Der er jo nogle fordele ved at køre race på sin hjemmebane.

Nico Rosberg
Copyright Daimler Benz


Nico Rosberg
Copyright Daimler Benz


Podiet i Monaco
Copyright Pirelli


Mercedes' vinderbillede
Copyright Daimler Benz


Sergio Perez stod for en stor del af underholdningen, da han overhalede flere biler, men senere endte i et sammenstød med Kimi Raikkonen, der sendte Kimi ned på den sidste pointgivende placering. Perez udgik selv, men det er ikke mange roser han får med fra fans og kørere.

Hot og Not Top 3

Som altid slutter vi Dagen Derpå med en Hot og en Not Top 3. For at være ærlig synes jeg, den har været svær at lave denne gang, specielt Hot-listen, hvor det kun er Nico Rosberg der falder mig ind. Med den weekend er han garanteret en plads som nummer et.

Nico Rosberg
Copyright Daimler Benz


Adrian Sutil
Copyright Sahara Force India


Sergio Perez
Copyright McLaren Media


Hot Top 3
1. Nico Rosberg – Hurtigst hele weekenden og vandt Monacos grand prix i flot stil
2. Force Indias kørere – For at få begge biler i pointene, specielt Paul di Resta der røg ud i Q1.
3. Sergio Perez – For at være en af få kørere der turde overhale

Udenfor kategori: De danske WSR-kørere for deres flotte resultater i Monaco og de mange specielle hjelmbemalinger i Monaco.

Max Chilton
Copyright Marussia


Romain Grosjean
Copyright Lotus GP


Felipe Massa
Copyright Ferrari Media


Not Top 3
1. Max Chilton – sjældent hurtig, men ofte involveret i store uheld. Utroligt han er sluppet ustraffet for sammenstødet med Pastor Maldonado.
2. Romain Grosjean – Så mange crashes burde en kører ikke forårsage.
3. Felipe Massa – Hvis Ferrari taber konstruktørmesterskabet, så skyldes det Felipe Massas nye formdyk.

Udenfor kategori: GP2-kørerne og deres manglende disciplin, der førte til det store sammenstød i første sving i hovedløbet i fredags.

Sergio Perez kunne også have været på Not-listen, og han indtager også fjerdepladsen på Top 3 for på den ene side er han involveret i alt for meget drama, men på den anden side viser han også, at han tør tage chancer.

Lewis Hamilton jagter Mark Webber på plads tre
Copyright Daimler Benz


Mark Webber forsvarer tredjepladsen overfor Lewis Hamilton
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Nico Hulkenberg
Copyright Sauber Motorsport


Charles Pic
Copyright Caterham F1


Hvad er din Hot- og Not-liste? Giv den gerne til kende i kommentarfeltet eller i vores facebookgruppe.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Grosjean modtager gridstraf Ekstra galleri fra Monaco »