Det spidser til for Alonso

Hvis Fernando Alonso fortsat skal regnes for en seriøs titelkandidat, er der ikke plads til flere fejl. Det siger spanieren selv forud for weekendens britiske Grand Prix.

Alonso til pressemødet inden USAs GP 2012 . Copyright Ferrari F1

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 27/6 2013 klokken 19:06

Indtil nu har 2013-sæsonen budt på en gang blandede bolscher for Ferraris Fernando Alonso. På trods af 2 sejre og lige så mange 2. pladser er den 31-årige spanier på nuværende tidspunkt hele 36 point efter Sebastian Vettel i det samlede regnskab. Tyskeren er nemlig sluttet i top 4 i alle sæsonens løb indtil nu, en stabilitet som kan aflæses i stillingen.

Fernando Alonso. Copyright Ferrari Media

Alonsos bundniveau har været for lavt med en DNF i Malaysia, en 8. plads i Bahrain og en 7. plads i Monaco, og på dagens pressemøde forud for weekendens Grand Prix på Silverstone lagde Alonso ikke skjul på, at det er ved at være sidste udkald.

”Eftersom vi er 36 point efter den førende kører, er der ikke meget mere plads til fejl. Vi er nødt til at få det maksimale ud af hver eneste weekend. Hvis vi kan slutte foran Sebastian, er det fantastisk, og hvis vi ikke kan det, skal vi fokusere på at minimere pointtabet,” siger Alonso.

Fernando Alonso. Copyright Ferrari Media

”Sidste år havde jeg efter Monza et forspring på 40 point til Sebastian, og det var ikke nok. At være 36 point bagefter nu er langt fra optimalt, men det er heller ikke jordens undergang.”

Verdensmesteren fra 2005 og 2006 ser optimistisk på sine og Ferraris muligheder i weekendens Grand Prix., ikke mindst på grund af banens layout.

Fernando med champagne. Copyright Ferrari Media

”Det burde være en god bane for os,” siger han. ”Vi har i det store og hele været konkurrencedygtige her i de sidste 3-4 år. Forholdene minder lidt om Kina og Barcelona, de 2 baner som årets racer har været bedst på.”

”Vi har store forventninger, men Red Bull har har været stærke og dominerende her på banen siden 2009, og Mercedes har også forbedret sig. Det bliver et meget tæt løb,” slutter Alonso.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mark Webber skifter til WEC og Porsche Derfor får holdene ikke flere penge »