Topkandidaterne til Lotus-sædet

Efter det nu er officielt, at Kimi Räikkönen skal køre for Ferrari i næste sæson, har Lotus det mest interessante ledige sæde i Formel 1, hvis ikke man mener, at Toro Rosso har bedre langtidsudsigter. Her er topkandidaterne til Lotus-sædet.

Nico Hülkenberg . Copyright Sauber Motorsport

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/9 2013 klokken 11:09

Hvem skal erstatte Kimi Räikkönen efter denne sæson, er det spørgsmål der spekuleres mest på, efter det blev officielt i onsdags, at han skifter til Ferrari.

Räikkönen fik det stærkt interessante sæde, der officielt blev ledigt tirsdag den 10. september, da Felipe Massa fik besked på, at han ikke længere ville være en del af holdets fremtid efter denne sæson.

Netop Massa er efterfølgende blevet udnævnt til en af de stærkeste kandidater til Lotus-sædet, da Lotus fortsat mener, de har behov for en erfaren kører, der kan være med til at udvikle deres racer. Teamchef Eric Boulier har da også offentligt meldt ud, at Massa er en af de kandidater, de kikker nærmere på. Spørgsmålet er, om de har pengene til at hyre ham.

Felipe Massa tænker over et eventuelt skifte til Lotus Copyright Ferrari Media

En anden oplagt kandidat til Lotus-sædet, er Nico Hülkenberg, der længe så ud til at have sikret sig Ferrari-sædet. Faktisk var han så tæt på, at kontrakten var udarbejdet og underskrevet af ham selv og hans manager. Den eneste underskrift, der manglede, var Ferrari præsident Luca di Montezemolos. Den kom som bekendt aldrig.

Hulken er utvivlsomt et stortalent i Formel 1, som blot mangler den helt rigtige bil for at få topresultater. Det kan Lotus hjælpe ham med, hvorfor han helt sikkert har sat jagten ind på det eftertragtede sæde, nu hvor Ferrari-aftalen glippede.

Sidste oplagte kandidat er Force India køreren Paul di Resta. Det skotske talent er kommet rigtigt flot i gang med Formel 1 efter en indledende karriere i DTM.
Fra sæsonstarten var det den mere erfarne Sutil, der var hurtigst hos Force India, men de seneste løb er der vendt op og ned på det, så Sutil nu er den der jagter.

Paul di Resta. Copyright Sahara Force India

Paul di Resta har den karisma, der skal til for at befinde sig godt hos Lotus, og han kræver helt sikkert ikke så høj en løn, som det forventes, at især Massa kræver.
Di Restas største problem er den manglende erfaring, som Eric Boulier udtrykker, at teamet ønsker.

Hvis vi her fra BMF1 skal komme med et bud på hvem der sidder i Kimis gamle Lotus i 2014, så bliver det Nico Hülkenberg.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vil bygge Le Mans-bane på Sydfalster Kun en rød køredragt hjælper »