Officielt: Brawn forlader Mercedes

Mercedes AMG GP har netop bekræftet, at Ross Brawn fratræder sin stilling som holdchef for Mercedes GP og samtidig træder helt ud af holdet med virkning pr. 1. januar 2014.

Ross Brawn . Copyright Daimler-Benz

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 28/11 2013 klokken 11:11

Der har længe været rygter fremme om, at Ross Brawns ansættelse hos Mercedes GP snart vil være fortid. Dette rygte er nu officielt blevet bekræftet af Mercedes GP.

Mercedes annoncerede her til morgen på deres hjemmeside, at Ross Brawn vil overlade chefposten til Toto Wolff og den tekniske post til Paddy Lowe, pr. 1. januar 2014.

”Det, jeg har overvejet mest i forbindelse med mine overvejelser om at fratræde som hold chef for Mercedes, var at sikre, at timingen var så optimal for holdet som muligt, så holdet kunne fortsætte sin succes,” udtalte Brawn til Mercedes GP hjemmesiden.

”Overdragelsesplanlægningen som vi har arbejdet på hele sæsonen, betyder at vi nu kan overlade de roller, jeg hidtil har haft, til Toto og Paddy.”

Niki Lauda har tidligere været fremme og sige, at holdet meget gerne ville holde fast i Brawn, men at det var op til ham selv at tage beslutningen. Ud fra det Brawn udtaler, er der ikke meget der tyder på, at det er synderligt sandt.

”Vi har haft en lang snak med Ross omkring, hvordan han kunne fortsætte som en del af holdet, men som de fleste ved, så kan man ikke holde én tilbage, der har taget en beslutning om at skulle videre,” kom det fra Niki, som ikke rigtigt kommenterer på, at de åbenlyst har haft en plan om at degradere ham hele året.

Ross Brawn forlader Mercedes officielt ved årsskiftet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Test dage forud for 2014 sæsonen Montezemolo vil have en forklaring »