Montezemolo vil have en forklaring

Ferraris præsident Luca di Montezemolo forlanger nu en forklaring fra Formel 1 holdet på, hvordan det kunne gå til, at de ikke udviklede sig efter sommerferien og tilmed formåede at blive overhalet af Mercedes.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 29/11 2013 klokken 13:11

Selvom vi på søndag skriver 1. december, er det ikke julestemningen der lyser ud af Luca di Montezemolo, når han sætter sig sammen med Stefano Domonicali for at evaluere på den netop overståede Formel 1 sæson.

Helt til sommerferien var Ferrari nogenlunde med i kampen om mesterskabet med Red Bull, men efter sommerferien rykkede alle andre hold end Ferrari, hvilket betød at Red Bull stak af i front, mens Mercedes rykkede forbi Ferrari i kampen om andenpladsen i konstruktørenes mesterskab. En placering der nemt kunne være blevet endnu dårligere, hvis ikke Kimi Räikkönen havde valgt at sygemelde sig inden årets sidste to løb.

”2013 er utvivlsomt et år, vi skal glemme, en meget skuffende sæson,” kom det fra Montezemolo i et interview med RAI Uno. ”Det var der tre årsager til, som jeg er alt for bevist om.”

”For det første var vi for dårlige til at udvikle vores bil efter sommerpausen. Det ønsker jeg at få en forklaring på,” kom det fra præsidenten.

”Det mest frustrerende ved, at vi ikke udviklede os, er at der angiveligt ikke er nogen, der forstår hvorfor vi ikke kom videre,” tilføjede han.

”For det andet skal vi have fundet ud af, hvorfor vi havde så svært ved at få vores bil til at fungere med de nye dæk. De første dæk havde vi det godt med, og det var også dem, vores bil var udviklet til, mens vi havde problemer med de nye dæk, som for andre var en fordel.”

”Den tredje grund holder vi for os selv,” kom det tørt fra Montezemolo.

Omkring dækkene langede Montezemolo mest ud efter FIA for at have straffet Mercedes på en mærkelig måde, efter deres ulovlige dæktest tidligt på sæsonen.

”Der var en fortolkning af reglerne af et hold, som man må sige virkede lidt mærkelig og som endte med en straf, der havde et strejf at Pontius Pilatus,” kom det yderligere fra italieneren, der generelt syntes, at sæsonen var mere mod dem end med dem.

Om der vil rulle hoveder i Maranello, må vi vente med at se. Måske er dette Domenicalos endeligt hos Ferrari og Ross Brawns comeback.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: Brawn forlader Mercedes Officielt: Maldonado til Lotus »