Officielt: Maldonado til Lotus

Pastor Maldonado har nu fået sat sin underskrift på en kontrakt hos Lotus, der derved maner rygterne om Heikki Kovalainen og Nico Hülkenberg i jorden.

Pastor Maldonado . Copyright Williams F1

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 29/11 2013 klokken 18:11

Maldonado skal til næste sæson køre sammen med franskmanden Romain Grosjean, men rejsen dertil har været snoet og langvarig. Maldonado bekræftede tidligere selv sin afgang fra Williams og begyndte derefter forhandlinger med Lotus, men han var undervejs også i dialog med Sauber, da usikkerheden omkring Lotus' økonomi også var en faktor.

Maldonado udtaler til autosport: "Det er fantastisk at have fået lov til at være en del af Lotus F1 teamet for 2014. Det er ingen hemmelighed, at jeg havde brug for et skifte til at sætte skub i min Formel 1 karriere, og Lotus gav mig den bedste mulighed til at gøre dette," udtaler venezuelaneren.

Hvorfor Pastor Maldonado og ikke Nico Hülkenberg?
Lotus er i deres nuværende situation tvunget finansielt i knæ, og penge betyder som bekendt, en del ad vejen, mere i F1 end talent. Derfor har Lotus valgt Maldonado, som har mere finansiel støtte end Hülkenberg, udtaler teamet.

Naturligvis er det ikke kun en finansiel tilgang, der har været årsag til Maldonados tiltræden. Teamchef Eric Boullier udtaler, at Maldonados tiltræden også i høj grad skyldes hans høje fart og potentiale, som både har udmøntet sig i en GP2 titel og flot kørsel hos Williams.

Maldonados afgang hos Williams har givet plads til Felipe Massa, der skifter fra Ferrari, mens Räikkönens skifte til Ferrari åbnede op for det ledige sæde hos Lotus. Nico Hülkenberg vender med al sandsynlighed tilbage til Force India efter kun ét år hos Sauber.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Montezemolo vil have en forklaring 2014 racerne bliver svære at køre »