2014 racerne bliver svære at køre

Jenson Button er overbevist om at Formel 1 bilerne i 2014 bliver langt sværere at køre, end det kørerne hidtil har været vant til. ”De nye racere har meget mere moment og vil straffe dig langt hårdere.”

Jenson Button . Copyright McLaren Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 2/12 2013 klokken 09:12

Når der bliver sat turbo på en motor, ændres momentkurven dramatisk, hvilket betyder at man skal være meget mere varsom med at træde speederen i bund.

Netop det scenarie er grunden til, at Jenson Button tror, at 2014 Formel 1 racerne bliver langt sværere at håndtere.

”Med 2014 racerne, vil du ikke bare blive skudt af sted, hvis du træder speederen i bund, du vil øjeblikkeligt miste bagenden, fordi der er så stort et moment i de nye motorer,” kom det fra Jenson Button.

”Det er pludseligt ikke et spørgsmål om balance i bilen. Vi har nu et moment, vi aldrig før har oplevet,” kom det uddybende fra briten, der får danske Kevin Magnussen som makker i 2014.

Mange mener, at de mange nye regler vil være en fordel for de nye i Formel 1, da de ikke er belastet af erfaring på samme måde, men det kommenterer Jenson Button ikke på.

Det bliver dog helt sikkert spændende at se, hvem af de to McLaren kombattanter, der vil håndtere den nye racer bedst.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: Maldonado til Lotus Marussia lukningstruet »