Ecclestone og Ferrari udtænkte pointsystem

Bernie Ecclestone udtaler nu, at det dobbelte pointsystem er udtænkt på baggrund af Ferrari, der i sidste sæson ikke formåede at holde trit med Red Bull i titelkampen.

Luca di Montezemolo . Copyright Ferrari Media

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 4/2 2014 klokken 09:02

Red Bull, og i særdeleshed Sebastian Vettel, dominerede sidste års sæson, i en grad der ikke er set siden Michael Schumachers storhedstid.

Red Bull og deres tyske stjernekører har vundet fire konstruktørmesterskaber i træk og samme antal kørertitler, alle til Vettel. I sidste sæson vandt Vettel 13 ud af sæsonens 19 løb og havde ved sæsonens afslutning et forspring på 155 point ned til Ferraris Fernando Alonso.

Det absurd store pointforspring er også grundstenen til det dobbelte pointsystem, der bliver introduceret til GP'et i Abu Dhabi i år. Dette skal dæmme op for tidlige sæsonafslutninger, som det var tilfældet i 2013, og forsøge at holde live i titelkampen.

Netop Ferrari har været den primære aktør i forsøget på at få pointsystemet implementeret, grundet deres mislykkede forsøg på at kæmpe med side om side med Red Bull.

Bernie Ecclestone udtaler til City AM, at han og Ferraris præsident, Luca di Montezemolo, tidligere har haft samtaler om emnet.

"Vi snakkede om det, og jeg sagde: "Der er en meget simpel grund til, at vi har den regel. Det er fordi man ikke leverer resultater. Hvis I (Ferrari red.) gjorde hvad I skulle, så havde der ikke været noget behov for denne regel"," udtaler han og udtrykker efterfølgende, at Montezemolo tydeligt forstod budskabet.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sådan, Kevin hurtigst af alle Kørerne udtaler: F1 er blevet for langsomt! »