Kørerne udtaler: F1 er blevet for langsomt!

De store ændringer i det tekniske reglement til 2014 betyder, at bilerne er op til 8 sekunder langsommere end de gamle V8’ere. Flere af kørerne har derfor været hurtige til at give deres kritik af bilerne efter første test.

Fernando Alonso . Copyright Ferrari Media

Af: Nadia Enevoldsen (ne@bmf1.dk) d. 4/2 2014 klokken 23:02

Vi fik endelig en lille forsmag på 2014 og de nye turboer ved de første tests på Jerez. Selvom man ikke kan regne med tiderne, var vores egen Kevin hurtigst, men hans tid rakte ikke langt i forhold til tidligere. Kevin var nemlig ca. 8 sekunder langsommere end banerekorden sat af Schumacher i sin tid.

Alonso, Massa og Sutil har derfor valgt offentligt at lufte deres ærgrelser over den manglende hastighed.

Felipe Massa fortæller: ”Når bilen er let at køre, og der er godt greb, så føles den langsom, selv hvis du sætter en hurtig tid.”

Også Sutil klager: ”Det er en skam, fordi F1 er en smule for langsomt nu.” Han klager desuden over manglende aerodynamik i svingene og beskylder Pirelli for at være for konservative: ”Jeg mener, at vi som minimum burde kunne få nogle dæk med anstændigt greb.”

Han er dog ikke helt uden håb og satser på 2015: ”Der vil være et stort spring, og jeg håber, F1 bliver ordentligt hurtigt igen.”

Alonso er trods alt ikke helt så pessimistisk:
”Jeg har kørt go-karts der er et halvt minut langsommere end en F1 bil og svedt, og jeg har stadig nydt at køre,” udtaler Alonso. ”Den er ikke kedelig, den er bare anderledes.”

Om det bliver kedeligt for os, er svært at sige endnu – Kevin har flere gange sagt, at den nye bil har masser af kræfter, så mon ikke, vi kan overleve med de 8 sekunders forskel?
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ecclestone og Ferrari udtænkte pointsystem Martin Whitmarsh til Lotus? »