• Forside

Schumacher: Ferrari er vågnet

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/1 2006 klokken 22:01

Ifølge den syvdobbelte verdensmester Michael Schumacher er Ferrari ved at vågne op af søvnen, efter en skuffende sæson i 2005. En dyrekøbt lektie er blevet lært.


Sidste års dårlige resultater kan i sidste ende vise sig at være en fordel for teamet bag den stejlende hingst fra Maranello. Italienerne har lagt skuffelsen bag sig, og testresultaterne på Jerez lover godt, mener Schumacher.


”Vi har haft forskellige test igennem vinteren, og tingene har generelt forbedret sig i forhold til sidste år,” fortalte tyskeren under en pressekonference i Ferraris vinterkvarter i Dolomiterne i Norditalien.


”Senest, (under test, red.) i Jerez, ser det ud til at vi har taget endnu et skridt, og det ser generelt meget lovende ud. Vi er på højde med vores tidsplan, og ser meget frem til det kommende år,”.


Schumacher er også klar over den betydning hans egen præstation bag rattet spillede i 2005.

Michael Schumacher vintertester
Michael Schumacher i sin nye gokart på banen i Jerez.



”Jeg tror, at jeg selv kan gøre det bedre end sidste år, hvor jeg lavede nogle fejl. Jeg ydede sandsynligvis ikke mit bedste.”


”Alt i alt er vi alle sammen vågnet op, fordi jeg tror, at vi på en del områder ikke arbejdede 100%. Så vi kan helt klart gøre det bedre. Jeg tror at sidste års dårlige resultater har rusket op i os alle sammen, og givet os vores styrke tilbage,” mener Schumacher.


Den 37-årige tysker kunne dog ikke pege på, hvor problemerne for Ferrari præcist var i den forgangne sæson.


”Jeg kan ikke, i detaljer, forklare hvorfor vi ikke var konkurrencedygtige sidste år. Vi har dog, på den aerodynamiske og dækmæssige side samt på selve bilen, fundet ud af hvilke fejl vi lavede, og jeg tror at de fleste af dem er løst nu,” siger han.


”Der er ingen der ønsker en sæson, som vi havde sidste år,” understreger tyskeren.


I den kommende sæson bliver et nyt regulativ taget i anvendelse. Foruden ændrede dækregler køres med den mindre V8-motor, og Michael Schumacher har personligt haft stor fornøjelse af at køre med det nye set-up.


”Det er virkelig sjovt. Det er ligesom en gokart nu. Før havde du dette uhyre af en motor bag dig, som du kun kunne kontrollere til en vis grad, idet bilens dimensioner slet ikke passede til så mange hestekræfter.”


”Nu føles det mere som en egentlig pakke, mere tilpasset og rigtig sjov at køre. Din kørerstil ændres lidt efter lidt, du bruger højere omdrejninger og det er noget ganske særligt, som jeg godt kan lide.”


”Lige dette plejede jeg at nyde tidligere, og nu har jeg fundet det igen,” slutter Michael Schumacher.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.