Sauber blev sauer

Sauber udtaler, at deres performance i det Østrigske GP var uacceptabel, eftersom de både formåede at ødelægge et pit-stop og derefter kaldte den forkerte bil i pit.

Bagerst i feltet . Copyright Sauber Motorsport

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 24/6 2014 klokken 17:06

Sauber har indtil videre haft en yderst problematisk sæson, og det blev ikke bedre i Østrig, tværtimod, for hverken Esteban Gutierrez eller Adrian Sutil formåede at ramme de pointgivende placeringer.

De to kørere blev dog heller ikke ligefrem hjulpet af hverken pit-mandskab eller ingeniørerne på pit-væggen.

Således lykkedes det både for Sauber at give Gutierrez fri fra pitten, uden at hans højre baghjul var ordentlig fæstnet, og ydermere blev Adrian Sutil beordret til at køre en tur i pit, selvom stoppet faktisk var tiltænkt Gutierrez.

Gutierrez opdagede problemet med baghjulet og stoppede i pit-lane og blev derefter bugseret tilbage. Det ødelagde ikke bare hans chance i løbet, han inkasserede ligeledes en straf på 10 placeringer til GP'et på Silverstone om 11 dage.

For Sutils vedkommende blev fejlen med pitstoppet opdaget, inden han nåede hele vejen til garagen, men det kostede ham alligevel tid.

"Hvad vi leverede, er utilgiveligt, "siger Saubers ingeniør Giampaolo Dall'Ara.

"Fejlene ødelagde vores løb. Procedurerne blev ikke overholdt, og som en konsekvens deraf fik vi kaldt den forkerte bil ind. Adrian blev kun advaret gennem hurtig radiokommunikation, men det var en kæmpe fejltagelse."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Østrigs GP: Dagen derpå Intern sabotage hos Mercedes? »