USA’s Grand Prix: Rosberg på pole

Nico Rosberg fik pole position på den særdeles spændende bane i Austin, USA, og kunne dermed knytte næven for niende gang i sæsonens Formel 1-kvalifikationer.

Nico Rosberg . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 2/11 2014 klokken 00:11

Rivaliseringen i toppen af Formel 1 ser ud til at holde, idet Mercedes GP-køreren Nico Rosberg, efter en utrolig sidste flyvende omgang, tog pole position til søndagens grand prix i Austin, Texas. Hurtigste omgang lød på 1:36.067, kun 0,376 hurtigere end teamkammeraten Lewis Hamilton.

Hamilton var hele tiden tæt på Rosberg, men manglede lige det sidste og var dermed ude af stand til at forbedre tiden trods den hurtigste sidste sektor i kvalifikationen.

På de næste pladser satte Valtteri Bottas, Williams, tiden 1:36.906 foran teamkammeraten Felipe Massa, som sluttede i 1:37.205.

I tredje startrække skal vi i morgen se Daniel Ricciardo, Red Bull, som inden starten vil kunne ane næsen af en rød Ferrari Fernando Alonso bag rattet. De to starter henholdsvis som nr. 5 og 6.

Lewis foran Nico. Kampen om mesterskabet spidser til. Copyright Daimler Benz

Oprindeligt havde Jenson Button i McLaren optjent en startposition som nr. 7, men han blev i fredags ramt af problemer med gearkassen, i øvrigt samme problem som teamkammeraten Kevin Magnussen tidligere har prøvet, og måtte derfor skifte den, hvilket giver en 5-pladsers straf. Det giver Magnussen startpositionen som nr. 7 på søndag i tiden 1:37.706.

Kun en tiendedel efter sluttede en stadig hårdt kæmpende Kimi Raikkönen i Ferrari i tiden 1:37.804 tæt fulgt af Adrian Sutil, Force India, og endelig på tiende startposition, noget overraskende, Pastor Maldonado i Lotus i 1:38.467.

Foruden straffen til Button må Daniil Kvyat, Toro Rosso, også se sig hensat til at starte med placeringsstraf som nr. 17, idet den unge russer ligeledes måtte udskifte nogle væsentlige motorkomponenter. Nogle af strafplaceringerne skal han i øvrigt tage med til Brasiliens Grand Prix.

Hvis man undrede sig over, hvor den anden Red Bull-kører blev af, skyldes det, at teamet af strategiske årsager valgte at lade Sebastian Vettel køre kun en enkelt omgang og derefter kalde ham i garagen. Årsagen er, at tyskerens bil har måttet skifte til sin sjette kraftenhed (motor inkl. ERS), hvilket straffes med hele 10 pladser. Derfor lader man ham starte fra pitten i morgen, hvilket har skaffet tyskeren en del dårlig PR.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin tror på et godt resultat Marcus Ericsson til Sauber »