Doohan får Ocons bil i FP1

Esteban Ocon er dømt ude af Alpine Formel 1 holdet efter denne sæson, og allerede under den kommende træning i Canada, vil den oplagte afløser, Jack Doohan, få hans bil i FP1.

Pierre Gasly. Imolas GP 2024 . Copyright Alpine F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/6 2024 klokken 10:06

Det må ikke være rigtigt fedt at være Esteban Ocon for tiden.

Uden det er meldt helt klart ud af Alpine ledelsen, er Ocon opsagt som Formel 1 kører for holdet, efter denne sæson, som en direkte følge af manglende evne til at samarbejde.

Uheldet i Monaco, var den sidste dråbe der fik bærret til at flyde over, selvom det kan diskuteres om det udelukkende var hans fejl.

Men når man taler om samarbejde, duer det ikke at presse sig forbi sin holdkammerat et sted hvor der er tvivlsomt med plads.

Lige efter uheldet, udtalte Alpine holdchef Bruno Famin, at det ville få konsekvenser for Ocon, hvilket man må sige at han holdt ord på.

Doohan er den oplagte kandidat til at tage over efter Ocon i den kommende sæson, hvilket holdet understreger med, at lade den unge australier tage FP1 i Canada.

Han har aldrig prøvet at kører i Montreal før, så ikke nok med at det er hans første tur i den nyeste Alpine racer, skal han også lære en ny bane at kende, hvorfor der ikke er de store forventninger til at han vil sætte konkurrencedygtige tider.

"Mit fokus vil være på, at gøre det bedste for holdet. Vi skal lærer bilen at kende og så skal vi se om jeg kan komme med noget tilbage til holdet, som de kan bruge hen over weekenden," udtalte Doohan i forbindelse med annonceringen af at han kører FP1 på fredag.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ubrugt talent Aston Martin klar til at fyre Krack »