Aston Martin – Honda?

Meget tyder på, at Aston Martin er ved at kappe motorbåndene til Mercedes og overvejer at skifte til Honda. Det ville have flere fordele for det britiske team.

Bahrains Grand Prix 2023 . Copyright Aston Martin

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 19/4 2023 klokken 15:04

Bliver Honda Aston Martins nye motorleverandør fra 2026?

Det mener den italienske udgave af motorsport.com, som skriver, at samtalerne mellem Aston Martin og Honda skulle være den direkte årsag til dårlig stemning mellem Aston Martin og Mercedes.

I øjeblikket køber Aston Martin både motor, gearkasse og baghjulsophæng på Mercedes-fabrikken i Brixworth. Derudover benytter Aston Martin også Mercedes‘ vindtunnel i Brackley.

Fernando Alonso. Australiens GP 2023Fernando Alonso. Australiens GP 2023
Copyright Aston Martin


Umiddelbart er rygterne om en kommende skilsmisse mellem Aston Martin og Mercedes ikke overraskende, for Aston Martin har tidligere meddelt, at man overvejede at bygge sin egen motor – hvilket man dog er gået væk fra igen.

Et partnerskab mellem Honda og Aston Martin kunne på mange punkter være en fordel for Aston Martin: I øjeblikket er Aston Martin kun et kundeteam hos Mercedes på linje med McLaren og Williams.

Men hvis der er hold i rygterne, kunne Aston Martin blive Hondas ”fabriksteam” – hvilket måske umiddelbart lyder lidt underligt.

Aston Martin er ved at bygge en ny fabrik i Silverstone – og her er der også en vindtunnel på tegnebrættet.

Hvis Aston Martin fra 2026 så også får en ny motorpartner, vil det betyde, at Lawrence Strolls team vil være komplet uafhængigt af Mercedes.

Fernando Alonso kørte sit løb nummer 250Fernando Alonso kørte sit løb nummer 250
Copyright McLaren Media


Spørgsmålet er så bare, om Fernando Alonso vil være at finde i teamet, hvis han igen skal køre med en Honda-motor. Det er tidligere gået galt…

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA afviser Ferraris protest Vasseur tvivler ikke på motivationen hos Ferrari »