BMF1’s Power Rating: Hollands Grand Prix

Et hollandsk grandprix, stærkt domineret af orange, er slut og redaktionen på BMF1 har evalueret kørernes indsats over weekenden.

Hollands Grand Prix 2021 . Copyright Aston Martin

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 7/9 2021 klokken 18:09

Både luft og tilskuere var domineret af orange hele denne weekend, hvor der for første gang i 36 år blev afviklet et Formel 1-grandprix på Circuit Zandvoort midt i de hollandske klitter. Så man kan godt forstå, hvis Max Verstappen følte sig under et massivt pres.

Hvis den unge hollænder havde følt presset på sine skuldre, viste han det i hvert fald ikke. Ikke en speeder- eller bremsefod blev sat forkert og den 23-årige kører kunne hive en sikker og velfortjent sejr hjem til sig selv og Red Bull.

Selv om Verstappen konstant havde en syvdobbelt verdensmester jagtede bag sig, var Lewis Hamilton aldrig en virkelig fare for Red Bull-køreren, og det lyder måske mærkeligt, men Mercedes-køreren kunne faktisk være yderst tilfreds med sin andenplads.

Dette var også weekenden, hvor det stod temmelig klart, at Valtteri Bottas’ dage hos sølvpilene var talte og at fyresedlen allerede lå i posten. Som vanligt, fristes man til at sige, kunne finnen ikke følge med sin hurtige teamkammerat, selv om Bottas lige akkurat nåede at sætte hurtigste omgang i en slags rend-mig-i-nakken-Toto-aktion, inden Hamilton igen-igen ødelagde det hele efter et skifte til røde dæksider og efterfølgende hurtigste opgangstid.

Hollands Grand Prix 2021. Fulde huse på tribunerneHollands Grand Prix 2021. Fulde huse på tribunerne
Copyright Red Bull Contentpool


Mens top-3 bestod af ‘the usual suspects’, strøg en franskmand med støt sigende formkurve over mållinjen som nr. 4: Pierre Gasly bliver bare bedre og bedre i en bil, som en ikke specielt talentfuld japaner ikke engang kunne få i kvalifikationens Q3.

Lad os nu få Gasly over i en hurtigere bil, hvor han kan få de resultater, han er berettiget til. Derfor er AlphaTauri-køreren på P3 i vores Power Rating.

Hos Ferrari havde Charles Leclerc en bedre dag på kontoret end Carlos Sainz Jr., som kæmpede med at få den røde racer under samme kontrol, som teamkammeraten, der både var hurtigere i kvalifikation og løb.

Efter Kimi Räikkönens forfald, pga. en positiv Corona-test, var Fernando Alonso ældste mand på gridden, men det kunne ikke ses i det orangefarvede strandområde. Spanieren hev en P6 hjem, og Esteban Ocon havde ikke en chance for at nå op til den dobbelte verdensmester.

Fernando Alonso havde grund til at smileFernando Alonso havde grund til at smile
Copyright Alpine F1


Sergio Perez blev kåret til dagens kører, og det var fuldt fortjent, for mexicaneren kæmpede sig op fra en startposition på P16 til en slutplacering på P8. I den grad godkendt, selv om det må gøre ondt at se sig selv blive reduceret til andenkører af en hurtig teamkammerat i søsterbilen.

Med en off-day til Lando Norris (P10) og en ‘business as usual’ for Daniel Ricciardo, den øjeblikkelige andenviolin i teamet, der sluttede på P11. Det var langt fra McLarens dag i det hollandske strandparadis, hvor begge kørere performede under vanligt niveau.

Aston Martin har stadig et stykke vej, før de når samme højder, som i de glade Racing Point-dage. Lance Stroll sluttede sit løb på P12, 2,2 sekund foran teamkammeraten Sebastian Vettel, som stadig er køreren med flest overhalinger i denne sæson. I dag kneb det dog at passere Stroll.

Hos Alfa Romeo var Robert Kubica vikar for Kimi Räikkönen, men polakken burde holde sig fra løbsdeltagelse og hellige sig test eller bridge. Til gengæld er formkurven stigende for Antonio Giovinazzi, som ærgerligt nok mistede et sikkert point, da en punktering tvang italieneren i pit.

Hos Williams landede George Russell på jorden igen efter turen på de mørke belgiske skyer sidste uge. Dog gør en 10-sekunders straf for ‘speeding in the pitlane’ ikke situationen bedre for den kommende Mercedes-kører, men ikke desto mindre måtte han igen se sin teamkammerat, Nicolas Latifi, være hurtigere. Stor ros til canadieren for konstant at hæve sit niveau.

George RussellGeorge Russell
Copyright Williams F1


Hos Cirkus UralKali Haas fortsætter underholdningen både på og uden for banen. Således brokkede rigmandssønnen Nikita Mazepin sig offentligt over sin teamkammerat, og på banen gik det ikke bedre, da russeren måtte udgå. Mick Schumacher havde heller ikke en god dag på kontoret, hvor Mazepin faktisk var hurtigere end tyskeren, indtil hydraulikproblemer tvang UralKali-arvingen i garage. Teamchef Steiner må have rigeligt at se til i denne tid.

Herunder bringer vi BMF1s Power Rating for Hollands Grand Prix, hvor 10 er bedst. Højre kolonne viser enighed/uenighed mellem skribenterne, hvor 0,0 er lig med fuld enighed.

Lad os høre din mening under skemaet eller på vores Facebook-side.

Placering Kører Rating Std.afvigelse
1. Max Verstappen 10,0 0,08
2. Lewis Hamilton 9,9 0,13
3. Pierre Gasly 9,5 0,48
4. Fernando Alonso 8,9 0,33
5. Valtteri Bottas 8,6 0,73
6. Charles Leclerc 8,5 0,50
7. Esteban Ocon 8,0 0,65
8. Antonio Giovinazzi 7,9 0,61
9. Carlos Sainz Jr. 7,9 0,46
10. Sergio Perez 7,6 0,67
11. Daniel Ricciardo 7,4 0,41
12. Lance Stroll 7,3 0,19
13. George Russell 7,3 0,39
14. Lando Norris 7,3 0,24
15. Nicolas Latifi 7,2 0,42
16. Sebastian Vettel 6,9 0,54
17. Robert Kubica 6,7 0,37
18. Yuki Tsunoda 4,2 0,37
19. Mick Schumacher 3,8 0,62
20. Nikita Mazepin 3,2 0,71


Hvad er din personlige rating?

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: Russell til Mercedes Officielt: Albon til Williams »