• Forside

Renault skifter ud blandt pitfolkene!

For at undgå en episode som den vi var vidner til i søndags, hvor Fernando Alonso havde et næsten 20 sekunder langt pit stop, har man hos Renault besluttet at omstrukturere i teamet.

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 5/10 2006 klokken 11:10

Renault sagde efter løbet at det blot var en af de slags ting der sker, alligevel kan autosport.com fortælle at der nu foretages ændringer i pit-opstillingen.

For dem der husker det ungarske Grand Prix, vil det også stå klart i hukommelsen at Alonso ikke gennemførte som følge af et uheld. Grunden til uheldet var at hjulmøtrikken simpelthen faldt af, som følge af en knækket arm der holder hjulet på plads.

Under søndagens Kinesiske Grand Prix var det samme person der havde ansvar for episoden i Ungarn, som ikke opdagede at hans hjulmøtrik var faldet ud af ”skruenøglen”, det tog således 10 sekunder at finde en ny, og dette blev dyrt for Alonso da løbet nåede sin afslutning.


Giancarlo Fisichella under Pitstop

Det har imidlertid ikke været nogen nem beslutning, da selv samme Pit-crew lavede løbets hurtigste pitstop ved Fisichellas andet stop, hvilket tillod at italieneren kunne vende tilbage på banen foran Michael Schumacher, hvilket de til Renaults fortrydelse ikke fik meget ud af.

Men som VM-stillingen ser ud, har Renault ikke råd til den slags svipsere, og det er i lyset her af at man skal finde udskiftningen. Hvorvidt Alonsos udtalelser skal have haft en indvirkningen er undertegnede ikke mand for at vurdere.