• Forside

Ferrari bekræfter store ændringer

Ferrari har nu bekræftet hvad der længe har været gisnet om: Der bliver store ændringer i toppen efter Michael Schumachers frivillige pensionering. Den mest markante er samtidig den mest logiske: Ross Brawn trækker sig officielt tilbage.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/10 2006 klokken 00:10

I kølvandet på sæsonafslutningen foretager Ferrari store ændringer i topledelsen, og den mest markante, men samtidig også mest forventede, er at teknisk direktør Ross Brawn også hæver sin pensionsordning og helliger den kommende tid til familielivet.

Brawns job overtages af Mario Almondo mens Stefano Dominicali allerede fra november bliver teamets nye sportsdirektør.

Ferraris motorguru Paolo Martinelli tømmer også sit garderobeskab og flytter indholdet til moderselskabet FIAT hvor et nyt og anderledes lederjob venter.

Stefano Dominicali, Ferraris nye sportsdirektør.

I går kunne vi offentliggøre, at Jean Todt, der nu er CEO hos Ferrari, midlertidigt vil beklæde posten som administrerende direktør for ’Gestione Sportiva’, Ferraris sportsafdeling.

Den tekniske afdeling, der bl.a. indbefatter chassisudviklingen, vil blive overvåget af Aldo Costa mens Gilles Simon bliver ansvarlig for motorudvikling. Begge folk skal referere til Mario Almondo, Brawns afløser.

”Ferrari vil benytte lejligheden til at udtrykke sin dybfølte tak til Ross Brawn og Paolo Martinelli for deres umådeligt store bidrag til et usædvanligt kapitel i Scuderias historie og motorsport” hedder det i en officiel udtalelse fra Ferrari.

Michael Schumacher og Ross Brawn. Et usædvanligt makkerskab i motorsport er slut.

”Dette indbefatter i alt elleve verdensmesterskabstitler og omkring halvfems sejre i Formel 1 Grand Prix’er.”

”Efter års hårdt og krævende arbejde har Ross Brawn nu besluttet at vende sin opmærksomhed mod sit familieliv, mens Paolo Martinelli vil påtage sig en vigtig rolle indenfor FIAT gruppen.”

”Vi sender dem vore bedste ønsker for en glædelig fremtid,” slutter pressemeddelelsen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER