• Forside

Todt: Schumi kan køre, hvis han vil

Under afslutningen af pressekonferencen i forbindelse med præsentationen af Ferraris nye model, F2007, løftede direktør Jean Todt lidt på sløret for sine følelser omkring Michael Schumachers exit og Kimi Räikkönen entre i teamet.

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 15/1 2007 klokken 10:01

Et elleveårigt, nært samarbejde imellem to mennesker sætter sine spor – også indenfor Formel 1 racing. På den baggrund forekommer det derfor ikke mærkeligt, at Jean Todt, nu direktør hos Ferrari, skal vænne sig til de nye forhold.

”I går var vi på indkøb i Milano sammen med Michael, og vi talte om mange ting. Lige nu er han på værkstedet for at se på den nye bil, men han er kører hos os længere,” udtalte Todt.

”Jeg spurgte Michael, om han syntes det er vanskeligt at undvære det (F1, red) nu. Hans svar kom prompte: ’Absolut nej. Hvis jeg savner det, kan jeg bare køre i gokart,‘,” fortalte Todt at Schumacher havde sagt.

Michael Schumacher og Jean Todt. Der kom et nært venskab ud af det elleveårige samarbejde.

”Bortset fra det: Hvis Michael spurgte om at måtte køre bilen, ville vi med glæde finde en kørerdragt til ham,” fortsatte Todt.

Michael Schumacher havde ikke bidraget med en masse input til den nye model, men han vil nu begynde på sin nye rolle som rådgiver i teamet.

Todt lod også tydeligt skinne igennem, at det var en mærkelig følelse at se Kimi Räikkönen klædt i Scuderias farver.

”Det er mærkeligt at se Kimi klædt i rødt, fordi vi indtil nu har måttet skjule os, når vi skulle tale med hinanden. Men nu kan vi gøre det ganske normalt,” sagde Todt.

”Kimi’s team vil blive det samme som Michael havde sidste år. Der vil ikke være nogen ændringer. Og hvad angår konkurrencedygtighed, kan vi i vore simulatorer se fremgang på alle områder, og det mangler nu bare at vise sig på banen, for der er det stopuret, der tæller.”

Todt mener ikke, at Ferrari kan drage fordel af at være kernekunde hos Bridgestone.

”Vi tror ikke, at vi har den store fordel. Vi kan allerede nu se, at der er 2-3 sekunders forskel, sammenlignet med 2006.”

”Sidste år var vi konkurrencedygtige, men ikke stabile nok. Så vi skal absolut tilbage til niveauet fra 2000 til 2004, da vi var vant til at sejre,” sluttede Jean Todt.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER