Red Bulls tophastigheder giver Ferrari hovedbrud

Den nye sæson startede nærmest, som den sluttede med Red Bull som nærmest urørlige. Det udgør en gåde for Ferrari, som forsøger at komme tættere på toppen i år.

Japans GP Ferrari . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/4 2023 klokken 17:04

Red Bulls urørlige position som feltets hurtigste ned at langsiderne fortsætter i 2023, hvor Max Verstappen seneste skar sig igennem feltet fra en startposition som P15 og op til løbets P2.

Ikke mindst gjorde de fleste store øjne, da hollænderen, med DRS’en åben, under Australiens Grand Prix, passerede Lewis Hamilton i Mercedes, med en hastighedsforskel på hele 20 km/t. Og det er en hel del i denne branche.

I samme løb blev Verstappens teamkammerat Sergio Perez registreret for en tophastighed på hele 341 km/t.

Og lige præcis Red Bulls høje hastigheder volder Ferraris teamchef, Frederic Vasseur, en hel del hovedbrud, for hvis ikke koden bliver hacket hurtigst muligt, er sæsonen (igen) kørt forbi det tidligere så sejrsvante Maranello-team.

"De har en mega stor DRS-effekt, større end alle andre. Og vi er nødt til at forstå, hvordan de er i stand til at gøre sådan noget," sagde Vasseur til Motorsport.

Bahrains Grand Prix 2023. Max Verstappen på pole position foran Sergio Perez og Charles LeclercBahrains Grand Prix 2023. Max Verstappen på pole position foran Sergio Perez og Charles Leclerc
Copyright Red Bull Contentpool


"De gør noget anderledes, og de gør virkelig det ‘noget’ meget bedre.”

Alligevel er Ferrari-chefen fortrøstningsfuld, for ifølge ham er afstanden op til Red Bull trods alt mindre end i 2022.

"Jeg synes, at forskellen var større sidste år,” sagde han og fortsatte. "Jeg synes, at vi har gjort hullet mindre, men vi skal stadig forbedre os endnu mere på dette område (topfarten, red.).”

“Problemet er, at vi forventede at kompensere lidt mere… men der er helt klart plads til forbedringer på dette område. Og vi er i gang,” lød det fra Frederic Vasseur.

Et tjek af “fotofælden” under kvalifikationen på Albert Park afslørede Verstappen som den hurtigste med 328,8 km/t foran Perez med 326,7 km/t.

Williams havde leveret et effektivt aerodesign til Alex Albon og Logan Sargeant, som begge fulgte lige efter med 323 km/t.. I bunden af hitlisten var Zhou Guanyu og Valtteri Bottas i Alfa Romeo med tophastighed på 319 km/t næsten 10 km/t under Red Bulls.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Imola-problemer FIA indleder høring om straffen til Sainz »