• Forside

Stabilitetskontrol i Formel 1?

FIA er ifølge pålidelige kilder ved at færdiggøre et nyt sæt regler, der, hvis det bliver indført, vil blive det mest effektive hjælpemiddel til kørerne. Men langt fra alle er begejstrede.

Af: (@bmf1.dk) d. 16/3 2007 klokken 10:03

Ifølge BBC, er FIA præsident Max Mosley og fabriksholdene i fuld gang med at holde møder vedrørende indførelsen af stabilitetskontrol i Formel 1.

Patrick Head, delvis team-ejer af Williams, har også udtalt sig om det nye system.

"Det er en interessant og komplet 180 grader rundt for Max."

FIA præsidenten har tidligere udtalt sig negativt i netop denne henseende.

FIA præsident Max Mosley

Men hvad er stabilitetskontrol egentlig? Det er et elektronisk program, der retter bilen op, hvis den bliver ustabil gennem et sving. Det arbejder på samme måde som eksempelvis traction control, som kan slås til eller fra. På den måde kan en kører få en blødere gennemkørsel i et sving og få større kontrol over ind- og udgangsvinkel.

Spyker´s Mike Gascoyne er også kritisk overfor ideen, og mener, at det vil føre til "færre og færre overhalinger. Det er ikke hvad F1 har brug for. Nej, det tror jeg ikke," siger Gascoyne.

Mike Gascoyne, her ved præsentationen af Spyker F8-VII, er imod ideen om stabilitetskontrol

En unavngiven talsmand fra FIA, var "ikke i en position, hvor vi kan udtale os om hvilken retning vi vil følge. Jeg er ikke engang sikker på, at vi er tæt på en snak om hvordan vi griber det an."

Så umiddelbart lyder det til, at der venter en masse samtaler mellem fabrikanterne og FIA. Hvad beslutningen bliver og ikke mindst hvad den ender med, kan vi kun gisne om.

Men spørgsmålet er, om en sådan regelændring vil gøre Formel 1 mere kedeligt. Det svar må vi vente med.