• Forside

Frustration hos Honda

Ikke nok med at det ikke lykkedes Honda at komme blandt de ti bedste - de blev også også slået ganske eftertrykkeligt af deres junior team, Super Aguri. Derfor kan det heller ikke overraske, at det ikke just er optimisme, der præger teamets reaktioner.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 17/3 2007 klokken 11:03

Allerede inden den første træning gik i gang i går fredag, var der rygter om, at Honda slet ikke havde den form, som de havde i slutningen af sidste sæson. I dag blev rygterne bekræftet.

Jenson Button, der vandt sin første sejr i Formel 1 i Ungarns Grand Prix i august, og som var i pole i Melbourne for et år siden, måtte nøjes med en 14. plads, mens Rubens Barrichello sluttede yderligere tre pladser tilbage.

Her følger kørernes og holdets officielle reaktion på dagens kvalifikation.

Jenson Button (14. plads, 0,506 sekunder fra at gå videre):
"Det har indtil nu ikke været nogen god weekend for os. I dag var det svært at bedømme, hvor hårdt dækkene skulle presses. I starten af omgangen fik jeg understyring, fordi dækkene ikke var oppe i temperatur, så senere på omgangen fik jeg overstyring efterhånden som baghjulene forsvandt, hvilket bare viser, hvilke problemer vi har.

Jeg fik det bedste ud af bilen i da, og lige nu er vi, hvor vi er. Vil vil selvfølgelig gøre, hvad vi kan til løbet. Derefter har vi noget arbejde at påbegynde for at tage os af de problemer, vi har identificeret."

Rubens Barichello under fredagens træninger

Rubens Barrichello (17. plads, 0,083 sekund fra at gå videre):
"Jeg forventede, at vi ville deltage i den anden afdeling i dag, så jeg er skuffet over vores præstation i kvalifikationen. Jeg havde et problem helt fra starten med bunden skrabende mere mod end på noget andet tidspunkt gennem weekenden. Det er noget, vi skal have kigget på før løbet i morgen.

Det var meget tæt til sidst i den første udskilning med så mange biler kæmpende for at komme videre, men uheldigvis kunne vi ikke klare det denne gang."

Honda har nogle løse ender, der skal forbindes

Jacky Eeckelaert (Chefingeniør):
"Vi er tydeligvis skuffede med resultatet fra dagens kvalifikation. RA107 bilens ydelse er langt fra det, vi havde forventet, at den ville være. Kørerne fik mest muligt ud af bilen i dag. Vi arbejder for fuld damp på fabrikken for at forbedre bilen til de kommende løb."