• Forside

Silverstone er ikke til salg!

Damon Hill, præsident for BRDC, har insisteret på, at Silverstone ikke er til salg, efter det er kommet frem, at en forretningsmand ved navn Oliver Speight, er kommet med et købstilbud.

Af: (@bmf1.dk) d. 28/3 2007 klokken 16:03

Vi kunne for få dage siden meddele, at British Racing Drivers Club, BRDC, med Damon Hill i spidsen, har lanceret en redningsplan for det skrantende Formel 1 Grand Prix på Silverstone-banen.

Hill er i forhandlinger med den engelske sportsminister Richard Caborn, men nu har en ny spiller meldt sig på banen.

En forretningsmand ved navn Oliver Speight har tilbudt at hans organisation, Speight Spectre - vi ved godt det lugter af James Bond, men den er god nok - kan købe banen for £56 millioner, eller godt 600 millioner danske kroner, inklusive en check på £20.000 til hvert medlem af BRDC som ejer banen.

Hill har bekræftet overfor BBC, at et sådant tilbud er lagt på bordet, men understreger, at banen ikke er til salg.

"Vi har ingen planer om at sælge Silverstone - det er ikke vores mål," siger Damon Hill.

Starten til Storbritaniens Grand Prix 2005

"Vi har en plan, som vi fortsætter med, for at udvikle banen. Det er normalt, at ejendomsinvestorer kontakter folk med en ejendom og giver et tilbud, så det passer ind i kategorien," siger Hill.

"Silverstone er ikke til salg. Vi er i gang med med at udvikle procedurer vedrørende ejendommen, hvilket involverer samarbejde med regeringen, de lokale myndigheder, bystyret og de områder omkring Silverstone-banen, som Silverstone berører."

Spectre-gruppens forslag er ikke så radikalt anderledes end det BRDC selv stiller med, men forskellen er bare, at banen, hvis den bliver solgt, ikke tilhører dem længere og derimod en privat investor.

BRDC vil fortsat forsøge at forhandle med de nødvendige instanser, og advokere for deres egen plan, hvilket indebærer opførelse af omkring 300 nye huse omkring landsbyen Silverstone samt bedre og nye faciliteter.

David Coulthard i græsset, Silverstone, England 2005

Hill er sikker på, at deres metode vil møde opbakning i det lokale byråd og regeringen.

"Vi får tilladelse til at udvikle området, det vil øge værdien af grunden og den værdi vil vi så låne til at udvikle området," mener han.

Også de resterende medlemmer af BRDC skulle være med på vognen.

"Det var også ok med medlemmerne. Der er altid nerver på, selvfølgelig, men vi har en situation, hvor vi har et godt forslag som vi tror på, og vi har støtten fra medlemmerne," slutter Hill.