• Forside

Løbsrapport Malaysia - LIVE - Alonso vinder

Følg her vores LIVE rapport fra årets varmeste Grand Prix fra Sepang i Malaysia. Det er stadig usikkert om der kommer regn.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 8/4 2007 klokken 08:04

I forhold til kvalifikationen har Rubens Barrichello og David Coulthard skiftet motor og de to starter dermed bagerst, med Rubens Barrichello som den sidste.

Men som sædvanlig i F1, så kommer der ændringer til ændringerne, det viser sig at David Coulthards motor alligevel er skiftet på et tilladt tidspunkt, samtidigt med at Coulthard ikke fuldførte årets første løb, hvorfor den tidligere melding om 10 strafplaceringer er anulleret og Coulthard starter som nummer 13.

8:40
Der er som sædvanligt dræbende hedt på banen. De fleste piloter har bragt deres biler ud på gridden, men som det første stiger de ud af deres biler og søger tilbage til garagen for at finde smule afkøling.

8:43
Italiensk TV raporterer at Giancarlo Fisichella er syg, men at han vil forsøge at gennemføre løbet på trods af dette.

8:50
De fleste piloter sider nu i deres biler. Barichello starter fra garagen.

8:55
Det ser ud til at de fleste starter med de bløde dæk.

Allerede på warmup ser vi de første røgskyer fra Toyota, det skal man dog ikke lægge for meget i - de ryger normalt en del.

9:00
Formationsrunden er startet. Vi skifter til at rapportere rundemæssigt.

1
Starten er gået og Fernando Alonso og Lewis Hamilton er kommet forbi Felipe Massa og Kimi Räikkönen. Top fem er Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Felipe Massa, Kimi Räikkönen og Nick Heidfeld.

5

Der kæmpes en benhård kamp mellem nummer 2, 3 og 4. Massa har været forbi Hamilton, der iskoldt slog tilbage, hvorefter Räikkönen og Massa kæmpede side om side, svingene rundt.

6

Massa satser vildt, kommer udenom, men får bremset for sent og ryger helt ned efter Heidfeld.
Næste mand til at gå efter Hamilton, er nu Räikkönen.

Længere ned i feltet er der iskold kamp mellem Kubica og Rosberg, hvor Kubica presses hårdt af en ualmindeligt velkørende Williams racer.

7

Alonso øger forspringet med et sekund pr. omgang, alt imens Hamilton effektivt holder Räikkönen bag sig og skaffer Alonso fri bane.

Christian Albers Spyker, er den første hvis motor står af - Albers skynder sig ud og pitmandskabet overøser den stærkt rygende Ferrarimotor.

9
Alonso stadig med et stort spring ned til sin anden kører, men han presses gevaldigt af Kimi. Heidfeld der profiterede af Massas lille udflugt i det grønne, er nu under pres fra brasilianeren.

11
Kubica kører i pit, efter at have tabt meget terræn, pitmandskabet er da heller ikke klar og pitstoppet bliver langt.

13

13 omgange inde i løbet, der vil den første omgang af de forventede 2 pitstop snart starter. Hovedparten af kørerne er på de bløde dæk, men alle skal som bekendt benytte begge compounds i løbet af racet.

14 De fire forreste er på bløde dæk

15
Alonso holder sig suverænt i spidsen, med 14,5 sekunder til Hamilton. Han holder stadig Kimi Raikkonen bag sig med et halvt sekund. Heidfeld kæmper stadig med Massa i spejlene, Rosberg, Fisichella og Trulli holder deres placeringer

17
Massa kommer i pit og får bløde dæk på. Han er altså på et to-stops strategi.

18
Alonso og Kimi kommer i pit og får bløde dæk på. Hamilton fører løbet. Raikkonen kommer ud mellem de to Renault kørere.

19
Rosberg i pit på 19. omgang. Superhurtigt stop på 7,8 til tyskeren. Lige efter Massa kommer han ud. Raikkonen er nu i en Renault sandwich, men begge de kørere mangler deres stop. McLaren har problemer med radioen og kan ikke kommunikere med Alonso.

20
Hamilton ind på pit. 7,4. Hamilton kommer ud foran Fisichella og Raikkonen. Heidfeld fører løbet.

21 Ralf presse Barrichello på 15.pladsen. Ralf fik overhalet Speed. Heidfeld går i pit og Hamilton sætter hurtigste omgangstid.

24
Kubica er 13, Barrichello er 14. Kubica har lidt luft ned til Rubens, for han er under pres fra Schumacher, som igen har Button i spejlene. Af de otte førende, har de syv været i pit. Coulthard på 7. pladsen mangler stadig sit stop.

25
Button får radio fra sin race engineer: Bare gå til den(Schumacher). Spørgsmålet er om Button har mulighed for det

27
Kubica går i pit og skifter til hårde dæk og en ny frontvinge. Barrichello har nu frit løb foran sig efter Kubica´s pit. Skal blive spændende at se om han kan udnytte det.

28
Hamilton henter mellem et halvt og et helt sekund ind på Alonso per omgang.

30
Kovalainen på 9. pladsen er under pres fra Wurz, som har kørt sig rigtig flot op gennem feltet.

34
Heidfeld ligger stadig og hygger sig på fjerdepladsen, efter Massa´s lille fejl. Wurz går i pit fra en 10. plads, og begynder anden pitstop-runde.

36
Barrichello ender på en 16. plads efter sit andet stop. Kubica er ved at blive taget af sin kollega med en omgang. Rosberg holder sin sjetteplads efter Felipe Massa.

37
Alonso, Hamilton, Räikkönen, Heidfeld og Massa er stillingen i top 5. McLaren har 13 sekunder til Ferrari. Hamilton går i pit og kommer ud efter 7,6 sekunder, lige efter Massa, som så er rykket op som fire. Alonso tager en ekstra omgang ude, for at køre lidt tid ind.

40
Alonso i pit for anden gang. Kommer ud bag Kimi Räikkönen. Massa ind i pit lige efter Alonso, og kommer ud bag Fisichella, som kun har haft et enkelt stop. Räikkönen i pit. Lynhurtigt stop på 6,9 sekunder. Finnen kommer ud som nummer 4.

42
Coulthard er gået i pit, og har parkeret den for denne gang. Dermed er der tre biler, der ikke gennemfører. Sutil, Albers og Coulthard. Heidfeld dykker ind og gennemfører et flot stop og kommer ud foran Felipe Massa. Helt fantastisk kørt af tyske Heidfeld.

43
Rosberg er ude! Der er røg fra motoren. Han udgår fra en sjette plads. Ærgerligt, efter et flot løb. Gult flag ude.

45
Grønt flag. Alonso, Hamilton, Räikkönen, Heidfeld, Massa. Kimi henter ind på Hamilton, med helt op til syv tiende-dele per omgang.

47
Kubica er kørt af banen på et stykke hvor der ligger en masse småsten. Han får gang i bilen igen, men har smidt en masse sten og skidt ind på banen. Massa haler ind på Hedifeld på fjerdepladsen. Räikkönen haler stadig ind på Hamilton, med både halve og hele sekunder per omgang.

48
Kovalainen lavede en lille kørerfejl og ramte græsset en smule. Raïkkönen er nu 4, 5 sekunder efter Hailton. Der er tid endnu til at han kan forsøge en overhaling.

50
Barrichello, Button, Sato og Speed ligger fra 11 til 14. Alonso har 20 sekunder ned til Hamilton, men den unge englænder er ved at være under seriøst pres fra The Iceman. Der er nu 3,3 sekunder op til Hamilton.

51
2,8 sekunder mellem Hamilton og Räikkönen.

52
Massa har accepteret sin 'skæbne', og ligger som nummer fem efter Heidfeld. Med tre omgange igen, er Kimi nu kun 1,7 sekunder efter Hamilton. Fisichella, Trulli og Kovalainen, ligger på pladserne 6 til 8.

54
Räikkönen er nu i Hamiltons spejle, med 1,23 sekund. Men kan han nå det? Massa gør alt hvad han kan for at indhente Heidfeld, men laver en udbremsningsfejl. Ikke noget alvorligt. Under et sekund nu mellem Hamilton og Räikkönen.

56
Alonso tager det ternede flag og dermed McLaren´s første sejr i langt over et år. Hamilton tager andenpladsen, med Kimi lige i hælene. Heidfeld holder sin fjerdeplads med MAssa bagefter. Fisichella, Trulli og Kovalainen på de næste pladser.
Wurz på en 9. plads og Webber som tier. '
En imponerende bedrift af McLaren, som sidste sæson ikke vandt én enste gang. Det ser ud til, at bøtten endelig er vendt for teamet. Renault kan ikke være tilfredse med dagens resultat. Spørgsmålet er, om der mangler en Alonso i teamet?
Alonso er nu i front med 18 point, foran Kimi Räikköne med 16. Hamilton er treer med 14 point.

Hold også øje med vores side senre på dagen. Der kommer der udtalelser fra kørerne.

Sessionsresultat

Bemærk! Det angivne dæk viser hvilken compound som køreren har kørt med.

P. Grid Kører Team Dæk Tid Stop Point
Pirelli dæktyper:
W
= Regnvejrsdæk ("Wet")
I
= Regnvejrsdæk til let regn ("Intermediate")
H
= Hard dæk
M
= Medium dæk
S
= Soft dæk


Hvis dækket ikke er farvet, så betyder den angivne cirkel følgende:
P
= Pirelli (1950 - nu)
G
= Goodyear (1964 - 1998)
M
= Michelin (1978 - 2006, ikke alle år)
B
= Bridgestone (1997 - 2010)