• Forside

Hamilton til Ferrari?

Efter Monacos Grand Prix, hvor Lewis Hamilton fik ændret sin pitstopstrategi, så den forsvarende verdensmester, spanieren Fernando Alonso, kunne tage sejren, er der begyndt at komme rygter frem om, at Lewis Hamilton måske er på vej til Ferrari.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/5 2007 klokken 15:05

En helt vild sæsonstart for nybegynderen hos McLaren, briten Lewis Hamilton sat sammen med en stærkt nedadgående form hos Kimi Räikkönen, har sat rygter i gang om, at nybegynderen er på vej til at overtage finnens sæde hos Ferrari.

Lewis Hamilton har en langtidskontrakt med McLaren til 2011, men der er altid mulighed for at komme ud af en kontrakt, hvis holdet ikke performer som forventet eller forholdene for den enkelte pilot ændrer sig markant.

Hvis Lewis Hamiltons kontrakt angiver, at han kører for et hold, hvor der ikke er 1. og 2. piloter, så har weekendens Grand Prix helt klart bevist, at det ikke er sandt.

Hvis McLaren tilmed får en straf for at have udstedt holdordre, så vil Lewis Hamilton være så godt som en fri mand.

Kimi kan meget vel allerede være på vej ud af Ferraris hold igen

Her skulle Ferrari så stå klar i kulissen med en check der er markant større end de 500.000 dollars, som det forlyder Hamilton har i løn i dag. Rygtet siger, at Ferrari allerede har tilbudt Lewis Hamilton en kontrakt, der giver ham 40 millioner dollars om året.

Hos Ferrari har man derimod problemet med Kimi Räikkönen. Han er købt dyrt ind og har også en lang kontrakt liggende i skuffen. Men som det er med ophævelser af kontrakter for piloter, er der stort set samme undtagelser for holdene. En af undtagelserne kunne meget vel være, når en pilot tydeligt 'underperformer'.

Hvis nu ikke Filipe Massa havde været så stærk i år, ville de fleste nok skyde skylden på Ferraris bil, men nu er det ikke sådan, det forholder sig.

Kimi Räikkönen har haft virkelig svært ved at følge den unge brasilianer, lige som Fernando Alonso har haft problemer med Lewis Hamilton. Så hvis ikke Kimi Räikkönen snart finder formen igen, kan han meget vel være på vej helt ud af Formel 1, efter kun en enkelt sæson hos Ferrari.

Vi følger udviklingen her på BMF1.dk

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER