• Forside

Opdateret: Stepney anklages for sabotage

Tidligere i dag har vi kunnet oplyse, at Ferraris udviklingschef, Nigel Stepney, er under anklage for uregelmæssigheder. Indholdet af anklagerne har hidtil været hemmeligholdt, men nu er det kommet frem: Briten anklages for sabotage under Monacos Grand Prix.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 22/6 2007 klokken 13:06

Det er nu kommet frem, hvad Ferraris udviklingschef Nigel Stepney er under anklage for, og det er alvorlige sager.

Ifølge den italienske avis ’Gazetta dello Sport’ har Ferraris talsmand, Luca Colajanni, oplyst, at der blev fundet et mystisk pulver i benzintankene på Kimi Räikkönen og Filipe Massas biler forud for løbet i Monaco d. 21. maj i år.

Benzintankene blev udskiftet og teamet sendte omgående indholdet til undersøgelse hos kriminalpolitiet. Massa sluttede som nr. 3 og Räikkönen som nr. 8 i løbet.

Nigel Stepney (tv) og Rory Byrne

Ferrari har dog nægtet at linke avisens oplysninger til rettens undersøgelser, og udtaler: "Nigel Stepney er stadig ansat hos os. Vi har rettet nogle anklager imod ham, men de er ikke relateret til nogen specifik hændelse men udelukkende imod hans opførsel."

Det italienske nyhedsbureau ANSA rapporterer, at Stepney var frustreret over ikke at overtage stillingen som teknisk direktør efter Ross Brawns exit sidst på 2006-sæsonen.

I et interview med en britisk avis kritiserede Stepney senere Ferrari, og teamet reagerede prompte ved at lade briten blive hjemme på kontoret og passe telefoner under Formel 1 løbene.

Ferrari vil ikke oplyse, hvor Stepney opholder sig.

Vi følger naturligvis op på sagen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER