• Forside

Stepneys advokat afviser sabotageanklager

Efter i et par dage at have lagt øre til anklager om at stå bag sabotage af Ferraris biler op til Monacos Grand Prix, afviser Nigel Stepneys advokat nu anklagerne imod sin klient.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/6 2007 klokken 20:06

Den tidligere tekniske chef hos Ferrari, Nigel Stepney, har de seneste dage været under alvorlig anklage for at sabotere Ferraris biler op til Monacos Grand Prix og rygterne har svirret i hele motorsportspressen.

Som vi kunne skrive i fredags, offentliggjorde Ferrari samme dag, at teamet havde bedt kriminalretten i Modena, Italien, om at afhøre Nigel Stepney for anklager om kriminelle aktiviteter under hans ansættelse.

Siden da har rygterne svirret om sabotage, især i lyset af at to tidligere ansatte Ferrari-teknikere tidligere er blevet dømt for at tage fabrikshemmeligheder med sig til Toyota, hvor de var blevet ansat.

Nigel Stepney (tv) og Rory Byrne

I dag, lørdag, trådte Stepneys advokat frem og afviste anklagerne.

”Det eneste jeg kan sige, er, at Stepney er under efterforskning, men anklagerne er på nuværende tidspunkt meget uklare og usikre,” udtaler advokat Luca Brezigar til ’La Gazetta dello Sport’.

”Ud fra hvad jeg har hørt, er der tale om en række juridiske definitioner, såsom skærpede omstændigheder og sportsbedrageri, men jeg vil udelukke sabotage,” tilføjer han.

Ifølge kilder hos Ferrari har man fundet et mystisk pulver på brændstoftankene af Kimi Räikkönens og Filipe Massas biler seks dage inden løbet i Monaco, men Ferrari nægter at udtale sig om en forbindelse imellem pulveret og Stepney.

Advokaten er beskikket af retten i Modena, og han tilføjer, at der endnu ikke har været personlig kontakt til hans klient. Brezigar ved ikke hvor Stepney opholder sig for nuværende, men afviser dog, at hans klient er flygtet, som nogle rygter går på.

”Jeg er overbevist om, at han er på ferie. Det virker ulogisk på mig, at en professionel af hans kaliber vil ødelægge sit eget team,” slutter Brezigar.

Stepneys hjem i Serramazzoni, der ligger 40 km. uden for Modena, blev ransaget i fredags.

Stepney er stadig ansat hos Ferrari, men teamet reagerede prompte på britens kritiske udtalelser til engelske medier, som åbenbart blev fremsat i frustration, efter at han var blevet forbigået som Ross Brawns afløser.

Siden udtalelserne har Stepney udelukkende beklædt en fast stilling på fabrikken i Maranello og har derfor været tvunget til at blive hjemme under Formel 1 løbene.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER