• Forside

Coughlan indrømmer

Spionagesagen mellem Ferrari og McLaren er nu gået ind i en kritisk fase. Dele af den erklæring, som Mike Coughlan underskrev og indleverede til retten i London, er nu offentliggjort og Coughlan indrømmer nu, at andre også vidste besked med tegningerne.

Af: (@bmf1.dk) d. 16/7 2007 klokken 11:07

Mike Coughlan har svoret i sin beedigede erklæring, at han har fortalt andre ansatte om den store mængde hemmelige tegninger, angiveligt taget fra Ferrari af Nigel Stepney og videregivet til Coughlan, som så har kopieret tegningerne.

Det er den italienske avis 'La Republica', som har fået sammensat uddrag af erklæringen, som er en del af en aftale med Ferrari, at den ikke kan bruges mod Nigel Stepney, men altså kun kan bruges til at kaste lys over Mike Coughlans involvering.

Hvis dette er sandt, så ser det endda meget skidt ud for McLaren. Som vi skrev i går, har McLaren indtil videre fortalt, at det kun var Mike Coughlan, som vidste besked med de følsomme oplysninger, der kom hans besiddelse tidligere på året. Men nu tyder det på, at andre også har været direkte involveret.

Lewis Hamilton og Fernando Alonso efter deres 1-2 sejr i Monte Carlo 2007

Igen må vi understrege, at de oplysninger vi sidder med, ikke er officielle, men angiveligt skulle Coughlan have udtalt i sin erklæring:

"Det er sandt. Jeg havde alle designs. Det var mit ansvar. Jeg viste de designs til McLaren og ikke kun til Jonathan Neale, men også til andre. Alle reagerede på samme måde, og bad mig skaffe mig af med dem."

Coughlan bekræftede ikke, om Nigel Stepney havde sendt ham oplysningerne, da han forklarede at han modtog dem med bud fra et pakkepost-firma.

Senere i denne måned indkalder FIA til ekstraordinært World Council møde, og vil udspørge McLaren om deres involvering i sagen. Forbundet kan udmåle straffe, der kan rangere fra fratagelse af point og enkelte udelukkelser fra løb, til total fratagelse af alle point og udelukkelse fra samtlige løb, samt dermed chancen for at deltage i resten af mesterskabet.