• Forside

Hvem udspionerer hvem?

Den tidligere chef for Ferrari´s udviklingsafdeling, Nigel Stepney, der er anklaget for at videregive hemmelige oplysninger til McLaren, retter nu søgelyset mod Ferrari og anklager dem for at spionere mod ham.

Af: (@bmf1.dk) d. 16/7 2007 klokken 17:07

For hver dag der går, dukker der flere og flere skeletter op i skabet. 'Stepney-gate' sagen som den kaldes, er ved at ændre sig til en spionroman af højeste kaliber.

Med ingredienser som hemmelige dokumenter, spionage udført af mænd i sorte biler og biljagter i høj fart gennem det italienske landskab, mangler vi nu blot en mand i smoking og en Aston Martin. Men dette er virkelighed, og Nigel Stepney er kommet meget tæt på virkeligheden for nylig.

Han er langt fra månedens medarbejder hos Ferrari, og han følte sig presset til at forlade støvlelandet, da han blev ufrivillig deltager i en biljagt i høj fart. Nigel Stepney retter nu søgelyset tilbage mod Ferrari, og anklager dem for at udspionere ham.

Stepney har fortalt avisen 'The Observer', at han var blevet forfulgt af mere end én bil, med italienske plader på og da det lykkedes ham at stoppe den ene, nægtede mændene i bilen at udtale sig.

Alonso og Hamilton fejrer anden og tredjepladsen i Silverstone 2007. Deres VM-drømme kan måske ende i et mareridt

Sonia Bartolini, Stepney´s advokat, udtaler til avisen 'La Repubblica': "På det rette tidspunkt vil vi drage vore konklusioner. I øjeblikket er vi ved at spore de nummerplader der tilhører de emner, der forfulgte Nigel Stepney, og vi vil indgive en anmeldelse."

"Naturligvis, hvis det viser sig at Ferrari står bag dette, er det en meget alvorlig sag. En ting er at holde øje med en medarbejder på arbejdspladsen, men det er en helt anden ting at udspionere ham eller følge efter ham om aftenen. Hvis dette er tilfældet, vil folkene fra Maranello blive indkaldt til at afgive forklaring i retten," siger Bartolini.

Nigel Stepney har ligeledes opdaget sporingsudstyr på sin og hustruens bil samt set flere mistænkelige personer omkring sin ejendom.

Sagen handler om det 780-siders store dokument, som altså skulle vise stort set alle tekniske specifikationer på dette års F2007. Mike Coughlan har underskrevet en erklæring, hvori han afviser Nigel Stepney´s direkte rolle, men at han (Coughlan), havde dokumenterne i sin varetægt og viste dem til flere medarbejdere hos McLaren.

Imens sidder Nigel Stepney i Italien, og nægter at han har udleveret de omtalte dokumenter. Hvem gjorde hvad og for hvor meget? Spørgsmål der forhåbentlig snart bliver besvaret.

Imens kan vi her ved halvvejs-mærket, nyde et spændende mesterskab, der langtfra er overstået.

Læs mere om sagen her.