• Forside

Stepney: Der er en spion hos Ferrari

Tidligere teknisk chef hos Ferrari, og nu anklaget for spionage til fordel for McLaren, fastholder sin uskyld i spionsagen. Han udtaler nu, at det ikke er ham som har videregivet informationen og at spionen stadig arbejder hos Ferrari.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/8 2007 klokken 09:08

En af de hovedanklagede i spionsagen, Nigel Stepney, fastholder sin uskyld og udtaler nu, at de tekniske informationer om Ferrari F2007, som er kommet en McLaren-medarbejder i hænde, ikke kommer fra ham. Stepney er tidligere teknisk chef i det italienske team.

Efterforskning viser, at tidligere chefdesigner hos McLaren, Mike Goughlan, er kommet i besiddelse af en hemmelig 780-siders rapport over tekniske detaljer på Ferrari F2007. Coughlan er nu fyret fra det britiske team.

Stepney fastholder, at informationerne må stamme fra en anden person indenfor Ferraris mure, og at personen derfor stadig må være ansat i det italienske team.

"Jeg har ikke taget noget design fra Ferrari. En eller anden har videregivet det, men det er ikke mig," bedyrer han overfor avisen 'La Repubblica'.

Under henvisning til det mystiske hvide pulver som blev fundet i Ferrariens benzintank op til Monacos Grand Prix, udtaler Stepney, at han er offer for et komplot.

"De puttede de hvide pulver i mine bukselommer, imens jeg tog brusebad," fastholder han.

Hvem "de" er, ville han ikke nærmere ind på.

I første omgang blev McLaren frikendt for at have haft fordel af de tekniske informationer fra Ferrari, men FIA har nu besluttet at genåbne sagen, og afgørelsen er blevet sendt til organisationens appelinstans.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER