• Forside

Italiens FIA-medlem svarer Ron Dennis

I går offentliggjorde McLarens Ron Dennis sit svar på Ferraris kritik af frifindelsen for uregelmæssigheder i forbindelse med den verserende spionsag. I dag svarer FIA’s italienske medlem igen og vi bringer her brevet i sin fulde ordlyd.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 3/8 2007 klokken 14:08

McLarens teamchef, Ron Dennis, svarede i går igen på Ferraris heftige kritik, som teamet på det seneste har været udsat for.

Det britiske team er fra flere sider, og ikke mindst Ferraris, blevet kritiseret for bevidst at tilbageholde stjålne oplysninger uden at oplyse det til hverken Ferrari eller FIA samt, ikke mindst, for at bruge de stjålne oplysninger til at indklage Ferraris fleksible bund til FIA.

Ikke overraskende føler Ron Dennis sig uretmæssigt forfulgt og beskylder Ferrari for bevidst at skade McLaren. Dennis mener, at de har handlet helt efter bogen.

Hvilken bog, melder historien dog intet om.

McLaren fastholder, at de har handlet korrekt og ikke misbrugt de stjålne informationer om Ferrari F2007 til egen vinding.

Der er ingen tvivl om, at appelsagen passer meget dårligt ind i McLarens planer. En tabt sag kan i bedste fald koste teamet millioner af dollars og i værste fald udelukkelse fra løbene i en hel sæson.

Der bides derfor utvivlsomt en del negle i det britiske team i denne tid og Dennis' udtalelser opfattes da også af flere som et tydeligt udtryk for frustration. En af konsekvenserne er, at Lewis Hamilton og Fernando Alonso ikke møder op til de traditionelle pressekonferencer. Kørerne skal beskyttes imod nærgående spørgsmål.

Vi bringer her den fulde ordlyd af Italiens medlem af FIA, Luigi Macaluso's, svar på på Ron Dennis’ udtalelser:




Kære Ron Dennis,

Artikel 151c i Den Internationale Sportkode

Der er tydeligvis stor forskel på McLarens og Ferraris opfattelse af forløbet i sagen. Det er derfor passende at Den Internationale Appeldomstol, som foreslået af FIA’s præsident Max Mosley, tager sagen op igen.

Det er ikke min rolle, hvilket heller ikke vil være passende, at besvare Deres forskellige punkter (i det brev som Dennis offentliggjorde i går, red.). Det skal Appelretten gøre.

Til enhver tid vil jeg fastholde, at McLaren blev kendt skyldig i at have brudt artikel 151c i Den Internationale Sportskode, men alligevel undgik de straf.

Som Hr. Mosley indikerede i sit brev af den 31. juli 2007, er det vigtigt for verdensmesterskabet, at det korrekte resultat opnås. Det er tydeligvis i sportens interesse, at den rette fremgangsmåde i den slags sager bliver fastlagt.

Ved mødet i World Motor Sport Council d. 31. juli 2007 var Ferrari juridisk til stede men kun som observatør. De fik derfor ingen reel mulighed for at præsentere organisationen for, eller stille spørgsmål til, personer som har været involveret i sagen for derved at afprøve deres beviser.

En høring foran den internationale appelinstans vil give Ferrari en mulighed for at præsentere sine beviser og argumenter i detaljer.

Med venlig hilsen
Luigi Macaluso

Præsident for ACI-CSAI

Kopi til:
Hr. Max Mosley (Præsident FIA)
Hr. Jean Todt (CEO Ferrari SpA)


OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER