• Forside

Breaking News: Alonso frataget pole!

Den dobbelte verdensmester Fernando Alonso starter ikke fra pole-position i dette års Ungarns Grand Prix. Det er episoden i pitten under kvalifikationen, der har givet løbsledelsen anledning til den usædvanlige dom. Og uanset hvad, scorer McLaren ikke nogen point.

Af: (@bmf1.dk) d. 5/8 2007 klokken 01:08

Bedst som tror at dette års mesterskab ikke kan blive mere bizart sker dette: Fernando Alonso er blevet frataget den pole-position han sikrede sig i de sidste sekunder i Q3, da det blev bedømt af løbsledelsen, at han spærrede for teamkollegaen Lewis Hamilton i pitten, og dermed forhindre Hamilton i at sætte en sidste flyvende tid.

Alonso insisterede efter kvalifikationen på, at han kun stod stille i 10 sekunder efter at lollipop-manden havde hævet skiltet, fordi han fik besked på det. Derefter ændrede han sin forklaring og sagde nu, at han ville tjekke om pit-crewet havde sat de rigtige dæk på hans bil....

Ron Dennis fortalte derimod, at det var Hamilton, der ignorerede holdordrer tidligere i forløbet, som angiveligt gjorde, at han (Hamilton), kom udenfor den sekvens eller plan som mandskabet havde lagt for de to kørere.

Ledelsen var blevet fortalt, at beslutningen om at vente, angiveligt havde noget at gøre med, at man ville vente på et hul ude på banen, men der var kun en bil på banen på det tidspunkt og den forklaring købte ledelsen altså ikke.

Den finger peger Fernando Alonso sikkert nedaf nu, Ungarns Grand Prix, 2007.

Løbsledelsen har talt med repræsentanter fra McLaren-teamet og også hørt optagelser fra radioen, før de tog deres beslutning.

Alonso er blevet rykket fem pladser tilbage og starter således som nummer 6, men sagen er ikke dermed slut endnu.

Løbsledelsen har nemlig yderligere besluttet, at alle de point som de to McLaren-kørere samler sammen i morgen, ikke vil blive lagt oven i totalen i konstruktørmesterskabet. De vil dog stadig modtage point i kører-mesterskabet. Vi understreger, at dette kun gør sig gældende for løbet søndag i Ungarn.

Det fyger med forklaringer og det er lige for tiden ikke til at vide, hvem der sagde hvad. Men om mindre end 12 timer til løbet sidder vi klar med en live-rapport, som altid, og vi glæder os til at se dig.

Det er i øvrigt andet år i træk at Alonso straffes i Ungarn.