• Forside

Opvarmning til Ungarns Grand Prix (5)

Vi begynder at varme op til Ungarns Grand Prix ved i løbet af formiddagen af berette om begivenheder der er sket siden kvalifikationen løb af stablen. Denne vil naturligvis blive præget af at Alonso er blevet fra taget sin pole.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 5/8 2007 klokken 10:08

Vi vil dog også se om vi kan finde oplysninger om de forskellige holds strategier, snakke lidt om vejret, GP2 etc. For at du kan finde ud af om denne nyhed har været opdateret siden du var forbi sidst, forøger vi hver gang tallet i titlen samt i det tilføjede afsnit.

Weekenden indtil nu (1):

Det har været en begivenhedsrig weekend indtil nu. De tre frie træninger bød på tre forskellige mand fra tre forskellige hold i front: Robert Kubica (BMW Sauber), Fernando Alonso (McLaren) og Felipe Massa (Ferrari).

Det blev for alvor drama, da vi i går eftermiddag nåede til kvalifikationen. Den hurtigste fra formiddagens træning, Felipe Massa, løb tør for brændstof på vej ud på banen, hvorefter han på ikke kunne komme i top ti, fordi hans dæk var blevet afkølet mens han blev skubbet tilbage for at få tanket op,

Det største drama har dog udfoldet sig efter tilskuerene var gået hjem i går aftes. Fernando Alonso, der ellers havde taget pole og McLaren-holdet som helhed, blev dømt af løbets stewards for at have blokeret Alonsos holdkammereat (eller holdfjende?) Lewis Hamilton ved at blive holdende unødig længe i pitten efter sit sidste dækskifte. Konsekvensen er, at Alonso er blevet rykket ned på sjettepladsen, og McLaren ikke kan score point til konstruktørernes mesterskab i denne weekend. Den sidste del af straffen er dog blevet appelleret, og McLaren kører således under protest i dag. Hele kommisærernes beslutning kan på engelsk ses i dette eksterne link.

Desuden er Giancarlo Fisichella (Renault) blevet dømt for at have blokeret for weekendens suverænt langsomste kører, Sakon Yamamoto (Spyker) under kvalifikationen, hvilket også koster ham fem placeringer i straf, så han således starter som nummer 13.

Du kan se hele startgridden som den ser ud klokken 11:00 her.

Vejret (2):

Det lader ikke til, at vi får en gentagelse af sidste års regnskyld, der var med til at skabe sæsonens måske mest spændende og dramatiske løb. I stedet lyder den seneste vejrmelding på delvist skyet vejr med op til 28 grader.

Nelson Piquet Jr (3):

I følge den brasilianske avis 'Lance', har Nelson Piquet Jr underskrevet en kontrakt med Renault som pilot for 2008. Flavio Briatore har udtalt tidligere i denne uge at han vil offentliggøre holdets piloter for 2008 i næste måned, men avisen er sikker på at Nelsinho skal erstatte Giancarlo Fisichella.

GP2 (4):

Der har været to løb i den afdeling af GP2, det lange lørdag eftermiddag efter kvalifikationen og sprint løbet her til formiddag. I lørdagens dramatiske løb blev det Adam Carroll (FMS), der tog sæsonens anden sejr syv tiendedele foran Kazuki Nakajima (DAMS) og med Andi Zuber (iSport) på tredjepladsen. Sejren blev grundlagt af et formidabelt pitstop i forbindelse med et uheld, der involverede Luca Filippi (Super Nova). Carroll blev presset hårdt hele vejen til målstregen, men formåede altså at holde førstepladsen.

I formiddagens løb blev det Javier Villa (Racing Eng.), der løb med sejren. Det er tredje gang i denne sæson, han vinder søndagens løb. Da han sluttede som nummer otte i går, startede han i pole, og det forstod han at veksle til en sejr. På andenpladsen kom gårsdagens vinder Carroll, der kæmpede sig op fra ottendepladsen (de otte første fra lørdagens løb starter i omvendt rækkefølge om søndagen).

Dæk og strategi (5):

Dækkene kommer til at lide hårdt i dette løb og strategierne og starten kan blive altafgørende. Lewis Hamilton og Kimi Räikkönen har fordelen ved starten idet de starter på den rene side, og det er ikke sikkert at Nick Heidfeld kan holde sin andenplads. Ferrari har dog ikke været stærke her, så gad vide om det ikke alligevel lykkedes.

Efterhånden som der kommer mere og mere gummi på banen bliver livet lidt letttere for dække og vi forudser at de fleste vil afslutte med de bløde dæk. Vi går ud fra at de fleste hold vil tage to pitstop men idet mange har problemer med dækkene kan vi også komme til at se flere pitstop. Vi forventer også at Felipe Massa vil starte fra pitten med fuld tank.

Opvarmningen er nu færdig og vi fortsætter i vores løbsrapport vi sender LIVE her.

Vigtige Links
Læs om Ungarns Grand Prix Optakt
Den søndag tribunen rystede på Hungaroring Turbeskrivelse
Læs om Hungaroring Banebeskrivelse
Hvornår sker det? TV-tider
Få resultaterne på SMS SMS Service
Fredag 1. frie træning
  2. frie træning
Lørdag 3. frie træning
  Kvalifikationen - Live