• Forside

Briatore: Spiondokumenter hjælper McLaren

Renaults Flavio Briatore er aldrig bange for at sige sin mening, og italieneren udtaler nu, at McLaren udelukkende vandt i Ungarn, fordi teamet profiterer af informationerne i de stjålne Ferrari-dokumenter.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 7/8 2007 klokken 12:08

Renault-chefen Flavio Briatore giver ikke meget for McLarens nuværende styrke, som han mener udelukkende skyldes den viden, som det britiske team har opsnappet fra det stjålne Ferrari-materiale.

Spionskandalen, som den kaldes, handler om en 780-siders teknisk rapport over Ferrari F2007 som den nu fyrede McLaren-medarbejder, Mike Coughlan, var kommet i besiddelse af, angiveligt fra Ferraris nu fyrede tekniske chef, Nigel Stepney.

Coughlan siger selv, at han omtalte rapporten for tre ledende personer hos McLaren, men Ron Dennis fastholder, at han ikke kender rapportens indhold og aldrig har set det.

Flavio Briatore har ikke tillid til Ron Dennis.

Briatore, som slog både McLaren og Ferrari i sæsonen 2005 og 2006, siger derimod, at han ikke tror Ron Dennis over en dørtærskel.

”Hvis bare jeg havde haft kendskab til Ferraris vægtdistribution eller hvor stor deres tank er, så havde jeg ikke været i den situation, som jeg er i, i dag,” udtaler Briatore til den italienske sportsavis ’La Gazetta dello Sport’ og henviser dermed til Renaults svage resultater..

Briatore tror heller ikke på, at Coughlan skulle have arbejdet alene. Ligeledes kritiserer italieneren Dennis for ikke at have fyret Coughlan tidligere – på samme måde som Ferrari gjorde med deres mistænkte muldvarp, Nigel Stepney.

”Dennis siger, at han er ulastelig, men jeg har svært ved at tro ham. Nej, jeg tror ikke på hans gode vilje. I et team har alle kendskab til, hvad der sker.”

”Det er en utrolig vigtig detalje, at han endnu ikke er blevet fyret,” siger Briatore med henvisning til Mike Coughlan.

”Alle teamcheferne burde i fællesskab sige, at der ikke er plads den slags personer i F1,” sluttede Renaultchefen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER