• Forside

Spansk avis: Alonso på vej til BMW Sauber

I spanske medier spekuleres der i disse dage voldsomt i Fernando Alonsos fremtid hos McLaren. Spekulationerne går ikke på om spanieren forlader teamet, men hvornår. Og det ser ikke ud til at han bliver sæsonen ud, hvis man skal tro medierne.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 7/8 2007 klokken 14:08

Spekulationerne omkring Fernando Alonsos mulige exit fra McLaren har fået fornyet næring efter Ungarns Grand Prix.

Frustrationerne slog for alvor ud i lys lue i de sidste minutter af kvalifikationen til Ungarns Grand Prix, da Alonso, tilsyneladende med vilje, spærrede for teamkammeraten Lewis Hamilton i pitten og dermed hindrede briten i at få sin sidste hurtige omgang.

Som straf blev den dobbelte verdensmester efterfølgende henvist til 6. startplacering efter i øvrigt at have sat bedste tid.

Fernando Alonso er ikke glad for stemningen hos sin arbejdsgiver, McLaren.

Et andet problem er spanierens ego. Som verdensmester forventer han respekt og rang af førstekører, men de forventninger er tilsyneladende ikke blevet indfriet efter Hamiltons usædvanlige succes som rookie.

Den tyske avis ’Bild’ citerer således Alonso for at udtale til spanske journalister: ”Lige nu tænker jeg: Er det mig eller Hamilton? Men jeg ved, at det ikke bliver anderledes.”

”Jeg har følelsen af, at nogle bestemte folk hos McLaren ikke engang er klar over, at jeg kan tale engelsk,” fortsatte han.

Med den sidste kommentar hentyder Alonso til udtalelserne i Ungarn, hvor Ron Dennis mindede om, at der var indgået en kontrakt over flere år, og at teamchefen derfor ikke mente, at spanieren ville bryde aftalen.

Vil vi se Alonso i en BMW Sauber inden udgangen af 2007? Det mener spanske medier. Her er det dog Nick Heidfeld i BMW Sauber F1.07.

Den spanske avis ’Diario As’ hævder derimod, at den 26-årige spanier allerede har besluttet at forlade McLaren for enten at vende tilbage til Renault eller skifte til BMW Sauber.

Alonso ”overvejer endda muligheden for at slutte denne sæson i et andet team”, tilføjer ’As’ – også selvom det skulle betyde tab af et muligt 2007-verdensmesterskab.

”Hans situation hos McLaren er uholdbar,” skriver avisen, der samtidig går så langt som til at skrive, at spanieren udsættes for intern ’anti-Alonso’ sabotage.

”Vi kan afsløre, at Fernando ikke ønsker at blive hos Sølvpilene et minut længere.”

”Når en kører mister tilliden til sit team, er der ingen vej tilbage,” tilføjer ’As’.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER