• Forside

McLaren til Alonso: Smut bare

Fernando Alonsos forhold til sin arbejdsgiver, McLaren-Mercedes, er nu på kogepunktet og trods benægtelser fra Ron Dennis kan Alonso være på vej væk allerede inden det næste Grand Prix.

Af: (@bmf1.dk) d. 7/8 2007 klokken 20:08

Det er i forvejen svært at holde rede på, hvem der sagde hvad i den verserende spion-sag, og det bliver ikke nemmere, når vi skal forsøge at forstå arbejdsmiljøet hos McLaren for tiden.

Efter det Ungarnske Grand Prix, som Lewis Hamilton vandt foran Kimi Räikkönen, har aviserne været fulde af spekulationer om hvorvidt Fernando Alonso overhovedet bliver hos McLaren resten af sæsonen.

I lørdags benægtede Ron Dennis, at den dobbelte verdensmester ville væk fra teamet, men så sent som i dag, skriver avisen 'The Times', at en pålidelig kilde har fortalt, at Alonso har fået carte blanche til at forlade teamet, når og hvis han ønsker det. En meget anderledes udmelding end i lørdags.

Fernando Alonso og Lewis Hamilton med armene om hinanden i Malaysia. Meget har ændret sig siden.

Ron Dennis skulle efter sigende havde sagt til Fernando Alonso, at hvis han virkelig er så utilfreds med tingene, så stod det ham frit for at gå - til trods for den nuværende kontrakt, som Alonso har med McLaren, som skulle løbe endnu to sæsoner, til og med 2009.

Andre kilder siger at Dennis har været mere direkte og nærmest bedt Alonso om at forlade teamet. Ingen af de to ønsker at kommentere yderligere.

Alonso har tilsyneladende været utilfreds i længere tid, da han mener, at Hamilton får større opmærksomhed og at teamet foretrækker englænderen. Den unge komets karriere har ofte overskygget spanierens evner på racerbanen og efter weekendens ballade om pit-strategi, og om Alonso virkelig spærrede eller ej, er der kommet yderligere benzin på bålet.

Fernando Alonso og Lewis Hamilton, Ungarns Grand Prix, 2007. Er det kun for fotografernes skyld?

Selvom den spanske avis 'Diario As' skriver, at de kan afsløre, at "... Alonso ikke ønsker at blive hos Sølvpilene et minut længere," er det usandsynligt at Alonso vil forlade det team han drømte om at komme til at køre for. Der er reelt ikke andre muligheder for ham, hvis han vil sidde i en vinderbil. Ferrari ser ikke ud til at mangle kørere, og heller ikke Mario Theissen fra BMW synes at bryde sig om ideen.

Der er seks løb tilbage i denne sæson. En sæson der må siges at have levet fuldt op til de forventninger mange gik med. Spænding, drama, uheld, intriger, politik, sejr, fiasko. 2007 har det hele.

Spørgsmålet er, hvad resten af året bringer.