• Forside

McLaren følte sig tvunget til at appellere

Efter at stewards frikendte BMW Sauber og Williams i sagen om den ”kolde benzin”, efter løbet på Interlagos, forsvarer McLaren sig nu med, at de ikke havde andet valg end at appellere afgørelsen.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/10 2007 klokken 11:10

Det har ikke skortet på kritik, efter at McLaren besluttede at appellere stewards frifindelse af BMW Sauber og Williams i sagen om den ”kolde benzin”.

Temperaturen på F1-bilernes brændstof må kun svinge et bestemt antal grader i forhold til regulativet, og stewards fandt i den forbindelse uregelmæssigheder hos BMW og Williams, men kunne efterfølgende ikke dokumentere påstanden og måtte derfor frifinde begge teams.

Der gik ikke mange splitsekunder før McLarens ledelse appellerede frifindelsen, og begrundelsen ifølge adm. Dir. Martin Whitmarsh er, at de ikke kunne forstå, hvorfor teamene blev frifundet.

Martin Whitmarch, CEO hos McLaren.

”Vi er overraskede, og vi kan ikke rigtigt forstå stewards beslutning,” udtalte han mandag.

”Vi følte endvidere, at vi af hensyn til vore fans og Formel 1 ’insiders’, var tvunget til at appellere. Ellers ville vi blive kritiseret for ikke at støtte vore køreres interesser,” forklarede Whitmarsh.

Hvis McLaren får medhold, bliver Nick Heidfeld i BMW Sauber og Nico Rosberg i Williams diskvalificeret fra Brasiliens Grand Prix, hvorefter McLarens egen Lewis Hamilton snupper trofæet ud af favnen på Ferrari og Kimi Räikkönen og dermed er ny verdensmester.

Whitmarsh er klar over konflikten i appellen og understreger derfor, at det ikke er intentionen at angribe Ferrari og Kimi Raïkkönen.

”Jeg må understrege, at vores klage, hvis du vælger at kalde det sådan, intet har at gøre med Ferrari og Kimi Räikkönen,” siger han.

”Nej, tværtimod. Kimi vandt løbet på helt fair vis og Ferrari udførte et godt stykke arbejde ved at slutte som nummer ét og to.”

”Vores argument er udelukkende stewards beslutning i relation til Rosbergs, Kubicas og Heidfelds biler. Det er årsagen til at vi appellerer,” slutter Whitmarsh.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER