• Forside

Hamilton ønsker ingen skrivebordssejr

I kølvandet på McLarens beslutning om at appellere frifindelsen af BMW og Williams for at køre med for ”kold benzin”, udtaler personen, som vil profitere mest af en positiv afgørelse, Lewis Hamilton, at han ikke ønsker et verdensmesterskab på den måde.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/10 2007 klokken 13:10

McLarens Lewis Hamilton udtalte i går på sit hotel i São Paolo, at han ikke ønskede at vinde verdensmesterskabet som en skrivebordsafgørelse, flere uger efter løbet.

”Det vil være forkert,” siger den 22-årige brite.

”Jeg vil vinde på banen. Det skal gøres med stil, der skal vindes løb og kæmpes om at få førstepladsen eller lignende,” understregede han.

”At rykke frem i tabellen fordi nogle andre er blevet smidt ud, er ikke den måde, som jeg ønsker at vinde på.”

Lewis Hamilton kan stadig blive verdensmester.

Søndagens løb på Interlagos-banen i Brasilien var ellers udset til at blive Hamiltons store mulighed for sensationelt at vinde verdensmesterskabet i sin rookiesæson. Men i stedet udviklede løbet sig til et mareridt med gearkassefejl, afkørsel og efterfølgende deklassering.

Hamilton sluttede som nr. 7, hvilket lige præcis ikke var tilstrækkeligt til at nå den vindende Kimi Räikkönen i Ferrari. Räikkönens sejr blev dog overskygget af stewards undersøgelse af de 3 biler, som sluttede foran briten.

Stewards havde mistanke til at Robert Kubica og Nick Heidfeld i BMW Sauber samt Nico Rosberg i Williams, kørte med for lav benzintemperatur, hvilket, under gunstige omstændigheder, kan øge effekten med op til 10 hk.

Hamilton ønsker ikke at vinde en skrivebordssejr og dermed fratage Räikkönen sin sejr. Finnen ses her fejre førstepladsen og dermed mesterskabet på Interlagos.

Kørerne blev dog kort efter frifundet på grund af manglende bevis, men denne afgørelse blev omgående appelleret af McLaren, som øjnede en ny mulighed for at vinde verdensmesterskabet til Hamilton.

Den unge kører har vundet 4 løb i sin sensationelle rookiesæson, men trods mulighederne for at løfte trofæet, ønsker han sig frabedt.

”Det ville føles underligt, efter at Kimi har gjort så fantastisk et stykke arbejde i de seneste to løb,” sagde han. ”Han vandt i går, og at tage det fra ham vil være temmelig ondt og sandsynligvis ikke særligt godt for sporten.”

”Jeg er kun 22, og der bliver masser af muligheder for mig til at vinde verdensmesterskabet. Og jeg er ikke i tvivl om, at vi kan gøre det i nær fremtid,” sluttede Hamilton.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER