• Forside

Brawn teamchef hos Honda

Det ventes, at Honda i dag annoncerer sin nye teamchef, nemlig 52-årige Ross Brawn. Blandt iagttagere er der ingen tvivl om, at Honda har gjort lidt af et scoop ved at få fingrene i den højt profilerede, tidligere tekniske direktør hos Ferrari.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/11 2007 klokken 11:11

Det til tider nærmest pinlige Honda-team ser ud til at have taget første skridt på vejen tilbage mod bedre tider – i hvert fald at dømme ud fra de informationer som britisk ’BBC Sport’ har fået fingrene i.

Det har længe været kendt, at Hondas Nick Fry har jagtet Brawn, og nu bekræftes rygterne tilsyneladende, idet kilder oplyser til ’BBC’, at Honda senere i dag forventes at komme med en officiel meddelelse om, at teamet har tegnet kontrakt med Ferraris tidligere tekniske direktør, Ross Brawn.

Det er utvivlsomt, at Brawns tekniske og strategiske geni vil give Honda en alvorligt tiltrængt saltvandsindsprøjtning og dermed løfte et mere end middelmådigt team op som en alvorlig konkurrent til top-3, om end over tid.

Ross Brawn har fejret mange triumfor for Ferrari. Her er det med Felipe Massa på podiet, Brasilien 2006.

Brawn kommer til Honda efter slutningen på en af de værste sæsoner i teamets historie. Japanerne har haft nogle af de svageste biler på gridden og med sine kun 6 point i konstruktørmesterskabet, har teamet kun med nød og næppe formået at placere sig bedre end Super Aguri og Spyker F1.

”Bilen har været forfærdelig, og jeg er ganske enkelt ikke interesseret i at køre race på den måde længere,” udtalte teamets ene kører, briten Jenson Button, meget rammende. Han understregede samtidig, at hans tolerancetærskel er ved at være overskredet.

”Jeg ville elske at vinde en titel med Honda, men først må jeg begynde at vinde, og hvis det ikke sker, så bliver jeg nødt til at være hård,” fortsatte han.

Men måske vil Brawns tilsynekomst ændre på det dårlige indtryk, som Honda har leveret de seneste år. Under alle omstændigheder forventes det, at 2008 vil give helt anderledes resultater, ikke mindst efter store organisatoriske ændringer i Hondas ledelse og et nyt design til bilen.

Honda i den bagerste halvdel af feltet i Malaysia 2007. Ross Brawn har en pæn udfordring foran sig.

Rollen som teamchef er ny for Ross Brawn, der var nærmest synonym med Michael Schumacher i britens tid som teknisk direktør hos Ferrari. De to kom fra Benetton, hvor de havde dannet par siden de tidlige 1990’ere.

I 1994-95 kunne duoen endelig sætte kronen på værket med F1-verdensmesterskabet, inden de sammen flyttede til Ferrari i 1996. Italienerne oplevede derefter en nærmest dramatisk optur efter at have leveret det ene kaotiske løb efter det andet. Især vil man huske italienernes pitstop-kaos, som altid var stærkt underholdende.

Brawn og Schumacher fik dog, langsomt men sikkert, vendt Ferrari-cirkusset til urværkspræcision, og kulminationen kom i 2000, da sidstnævnte sikrede Maranello verdensmesterskabet og dermed satte en stopper for 21 års italiensk ørkenvandring.

Med dagens bekendtgørelse er det hermed fastslået, at forhandlingerne imellem Ferrari og Brawn har slået fejl og den britiske strateg får endnu engang mulighed for at vise sine lederevner, ved at ændre et team fra en tilstand som nærmest håbløs til en reel mesterskabsaspirant.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER