• Forside

Webber: Det bliver farligere

Australske Mark Webber er hoppet med på vognen, når det gælder om at advare om de nye regler. Sammen med teamkollegaen David Coulthard, er de to enige om, at vi vil få flere uheld at se i år.

Af: (@bmf1.dk) d. 17/1 2008 klokken 12:01

Der er bred enighed om, at de nye regelændringer og forbuddet mod traction control, vil ændre Formel 1. Mange forventer flere overhalinger og mere spænding, og både Coulthard og nu også Webber er enige. Men de mener samtidig, at det bliver langt farligere at køre racerløb i 2008.

Mange af de unge hanner, Hamilton, Kubica og også Räikkönen, synes godt om de ekstra input de modtager, nu hvor traction control er forbudt. Men Mark Webber melder sig nu under David Coulthards faner og advarer om større risici og flere uheld.

Til Herald Sun, siger Webber: "Der er ingen tvivl om det, der vil ske flere uheld. Vi har set det i tests. Der er flere der ryger af banen, der er flere røde flag, og det vil ske i løbene. Det er 100% sikkert."

Mark Webber tester i Jerez for Red Bull Racing. Spanien 4. december 2007

"Man kan argumentere, at vi jo får en masse penge for det, men hvis det handler om at man slet ikke kan se hvor man kører - handler det ikke om hvem der får hvad," siger Webber.

"Det er ikke sikkert nok. Men på den anden side, vil jeg heller ikke se overskrifter med 'Webber er en tøsedreng'. Jeg kan lide at tage chancer, og jeg er klar til udfordringen, men vi må altid søge efter en balance. Og vi vil lære af det."

David Coulthard, der rent faktisk var den største modstander af indførslen af traction control for otte år siden, er på barrikaderne nu.

David Coulthard er fortaler for større sikkerhed i Formel 1

"Jeg er ikke den største kritiker," sigr skotten. Jeg er bare klar til at fortælle om mine synspunkter offentligt. Alle kørerne deler den samme bekymring."

"Der er en tendens til ikke at involvere sig offentligt, et element af at man ikke ønsker at tale om sikkerhed, for racerkørere skal være modige og skal presse grænserne og alt det. Så det glider ikke altid ned lige nemt."