• Forside

Bahrains Grand Prix. Dagen derpå

Shakhir-banen i Bahrain, er en bane der ligger godt til Felipe Massa. Det kunne vi konstatere efter denne weekend, hvor Ferrari piloten, var manden man skulle slå, hvis man ville være med fremme. Noget kun Robert Kubica i BMW og Nico Rosberg i Williams formåede.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/4 2008 klokken 13:04

Det virkede som om, at Felipe Massa var i en liga for sig selv i Bahrain, selv den forsvarende verdensmester Kimi Räikkönen havde svært ved at følge med den hurtige brasilianer, der virkelig føler sig hjemme i Bahrain.

Overraskende, uden helt at være det, var BMW Saubers form. Især den polske pilot Robert Kubica, formåede at sætte pres på Ferrari dominansen, hvilket han gjorde så godt, at han formåede at sikre sin og BMWs første poleposition. Super stærkt gået af den unge polak.

Kubicas holdkammerart, tyske Nick Heidfeld, havde det svært på ørkenbanen, hvor han under samtlige træninger og kvalifikationen, havde svært ved at finde den rette opsætning af sin racer, hvilket betød, at han måtte se sig slået af Robert Kubica under samtlige træninger, samt selvfølgelig kvalifikationen.

Men da løbet blev skudt i gang, viste Heidfeld, at han er en hurtig mand og BMW har lavet en hurtig bil. Der er ingen tvivl om, at BMW er et af de absolutte tophold i år og at vi meget vel kan forvente at se dem hive deres første sejr i land i år.

Blandt de mere negative overraskelser, finder vi Lewis Hamilton, der generelt havde en forfærdelig weekend.
Først havde han svært med at følge Massa under første træning. Under anden træning smadrede han sin McLaren racer.
Tredje træning var helt hen i vejret, men kvalifikationen var ganske god.

Men en god kvalifikation er intet værd, når man bommer starten som Hamilton gjorde. Totalt kikset start satte ham ned på en 10. plads, lige efter hans tidligere holdkollega Fernando Alonso i Renault, som han så kørte op bag ved og tabte yderligere vigtige pladser.
Det hele sluttede uden point til Lewis Hamilton, hvilket betød, at hans føring i mesterskabet også smuttede fra ham, for nu at være i hænderne af den forsvarende verdensmester Kimi Raikkonen.

Lewis Hamilton havde et svært løb i Bahrain. 2008

Selve løbet var ikke et af de mest spændende, selvom vi så nogle ganske flotte overhalinger i startfasen.
Massa tog overbevisende starten fra Kubica, fra hans placering som nummer 2.

Massa, Räikkönen, Kubica sammen med Stefano Domenicali i Bahrain

Kovalainen fik en svær start, da han holdt bag den nærmest stallende Hamilton, men formåede alligevel at holde sig med fremme, for kort efter at blive overhalet af en lynhurtig Nick Heidfeld, der typisk ham, blev hurtigere og hurtigere gennem hele løbet.

Efter første ordinære pitrunde, var stillingen som løbet endte, blandt de ti første. Red Bull piloten Mark Webber, kørte et glimrende løb igen, hvilket sikrede ham en 7. plads, lige efter Jarno Trulli, der igen beviste at Toyota lader til at have en stabil bil i år.

Kimi Räikkönen blev aldrig en trussel mod Felipe Massa, så duellen mellem de to Ferrari piloter kom aldrig. Om det var fordi de ikke måtte tage duellen, eller om Massa bare var det hurtigere, finder vi ikke ud af. Men hvis vi kikker generelt på weekenden, var det Massas weekend.

BMW har overtaget førstepladsen i konstruktørernes mesterskab, et enkelt point foran Ferrari, mens Kimi Räikkönen har lagt sig i spidsen af det individuelle mesterskab, med tre point ned til Nick Heidfeld på andenpladsen. Massa rykkede op på 6. Pladsen efter sejren, der gav ham hans første point i år.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER