• Forside

Opbrud i FIA

Efterdønningerne af tirsdagens tillidsafstemning i Paris vedrørende Max Mosley´s fremtid som præsident for FIA, er stadig vidtrækkende. Flere klubber står i kø for at trække sig ud.

Af: (@bmf1.dk) d. 5/6 2008 klokken 12:06

ADAC, europas største automobil-klub med hovedsæde i Tyskland, overvejer kraftigt at trække sig ud af FIA, efter at det i tirsdags var til afstemning i Paris, om Mosley kunne fortsætte som siddende præsident, efter den voldsomme medieomtale i forbindelse med sex-sagen.

Trods stort flertal for at beholde Mosley, 103 stemmer for ud af 177, annoncerede ADAC, at de vil boykotte FIA i protest mod beslutningen, og siger i pressemeddelelsen, at de ser på beslutningen med "beklagelse og skepsis."

"ADAC vil bibeholde denne beslutning, så længe Max Mosley beholder posten som øverste ansvarlig i FIA som præsident."

Også andre steder i verden, herunder AAA, Americas Automobile Association, er der en følelse af afmagt og opbrud.

Robert Darbelnet, præsident for AAA, udtalte tirsdag, efter afstemningen var endegyldig, at man overvejede at følge i ADAC´s fodspor og stå samlet i en protest.

Darbelnet fortalte fremmødte journalister, at resultatet var "en skuffende dag for FIA."

"Jeg vil give det megen overvejelse, hvorvidt vi vil fortsætte i en organisation, som accepterer denne slags aktiviteter," sluttede Darbelnet.

Max Mosley

Flere andre klubber rundt omkring i verden, overvejer ligeledes at trække sig ud af FIA, herunder repræsentanter for klubber i Finland, Holland, Schweiz, Østrig og også danske klubber overvejer at trække sig.

I Italien vedtog man at fortsætte med at støtte op omkring Mosley, men Ferrari, støvlelandets mest berømte bilmærke, med Luca di Montezemolo i spidsen, vil af med Mosley.

Montezemolo udtaler til Anza, at Mosleys omdømme og troværdighed har lidt, og at han derfor burde forlade posten øjeblikkeligt.

Ingen sponsorer har endnu forladt eller trukket sig ud af Formel 1 på grund af affæren, men Bernie Ecclestone, der har skiftet ståsted fra at støtte Mosley, til at være neutral, udtaler til The Independent, at holdene og konstruktørerne er meget imod beslutningen.